Έκτακτη χρηματοδότηση 350.000 ευρώ αποφασίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές του εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως προέκυψε κατόπιν συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριου Σκάλκου.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά: «Σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας και συνεργασίας, αποφασίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, η παροχή έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 350.000 ευρώ προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυο και υποδομές μετά και τις πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, πρόκειται για πόρους για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις σχετικές προβλέψεις, η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας, στηρίζουν τόσο τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αγρότες και νοικοκυριά, όσο και τους δήμους, ώστε να αποκαταστήσουν δίκτυα και υποδομές, προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να επιστρέψει η κανονικότητα στους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύθηκε και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ώστε να διορθωθούν ζητήματα που υπάρχουν σε υποδομές και δίκτυα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών των χωριών του Πηλίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η συνεργασία και η στήριξη τόσο με τη δημοτική αρχή, όσο και με τους ενεργούς πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ