Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε τη Μαγνησία, ξεκινώντας από τους αρχαιολογικούς χώρους των Μικροθηβών και της Νέας Αγχιάλου, ενώ την ίδια και την επόμενη ημέρα η επίσκεψη συνεχίστηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στο Πήλιο. Κατά τις πρώτες στάσεις της επίσκεψής της, την Υπουργό συνόδεψε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας, αλλά και προ ημερών επικοινωνίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «[…] υποδεχθήκαμε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, στη Νέα Αγχίαλο -σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο- και επισκεφθήκαμε τους αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και όσους ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί εντός του αστικού ιστού, καθώς και το παλαιό οινοποιείο της Νέας Αγχιάλου. Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική επίσκεψη, κατά την οποία προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, εντοπίστηκαν ζητήματα και δρομολογήθηκαν εξελίξεις για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χωρών της Νέας Αγχιάλου, συμπεριλαμβανομένου και του παλαιού οινοποιείου, το οποίο έχει απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Ειδικότερα, σε συνέχεια και της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες, αποφασίστηκε η δρομολόγηση εκπόνησης ενός λεπτομερούς και καλοδουλεμένου master plan για την ενοποιημένη αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χωρών στη Νέα Αγχίαλο -ακόμα και των διάσπαρτων μέσα στον δήμο- και τη δημιουργία νέας μουσειακής (σύγχρονης) υποδομής στον χώρο του παλαιού οινοποιείου. Με την κατεύθυνση αυτή της Υπουργού και τη χρηματοδοτική στήριξη επί αυτής συνεχίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι τη συνεργασία για τον κοινό μας στόχο, την αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της Νέας Αγχιάλου που θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Αυτό φάνηκε άλλωστε, ξεκάθαρα, και από τη στήριξη στο εγχείρημα του Περιφερειάρχη, της Δημοτικής Αρχής, των τοπικών πολιτικών παραγόντων, αλλά και όλων των εκπροσώπων της Νέας Αγχιάλου που βρέθηκαν στην επίσκεψη […]».

Πριν τη Νέα Αγχίαλο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε τις Μικροθήβες και το αρχαίο θέατρο, όπου προχωρά το έργο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ -με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υλοποίηση από το Υπουργείο. Με αφορμή την εν λόγω επίσκεψη, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος και συνόδευσε την Υπουργό στην περιοχή, σημείωσε ότι «[…] το έργο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν την επόμενη περίοδο. Ένα έργο με σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί βασική επιδίωξη και στόχο των τοπικών παραγόντων, οι οποίοι και συνιστούν κομβικούς συντελεστές αρωγής και προώθησης του έργου. Από την πρώτη στιγμή, σε στενή συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους, είχαμε θέσει την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου ως προτεραιότητα για την περιοχή. Και τα τελευταία χρόνια, δρομολογείται και προχωρά και αυτό […]».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο επισκέψεις τόσο οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όσο και οι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και παραγωγικών φορέων των περιοχών έδωσαν το «παρών» και ευχαρίστησαν την Υπουργό για την επίσκεψη και τις προσπάθειές της, καθώς και τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό για την χρηματοδοτική και όχι μόνο στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ