Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και με το Δήμαρχο Αλμυρού, με αντικείμενο τη διαδικασία αποκατάστασης των λιμενικών υποδομών σε περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία “Ιανός”, καθώς και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις λιμενικές υποδομές του Δήμου Αλμυρού. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή η προετοιμασία που έχει πραγματοποιηθεί αρμοδίως για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Ιωάννη μέσω ειδικής έκτακτης χρηματοδότησης, η πρόοδος σχετικά με τις μελέτες για τα λιμάνια της περιοχής του Αλμυρού, καθώς και η προώθηση μίας σειράς πρωτοβουλιών για τη βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του Δήμου Αλμυρού.

Σε συνέχεια της προεργασίας που είχε και έχει γίνει, αλλά και νέων συνθηκών που προέκυψαν μετά τη θεομηνία “Ιανός”, προωθούνται πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο Δήμο Αλμυρού. Μία κομβική πρωτοβουλία είναι η αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Ιωάννη, το οποίο και επλήγη από τη θεομηνία “Ιανός”. Έτσι, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης, που ξεπερνά τα 1,5 εκατ. ευρώ, προς το δήμο, δρομολογείται, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η αποκατάσταση όλων των καταστροφών της υποδομής και η δημιουργία νέων υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, αλλά και θα διαμορφώνουν καλύτερες προοπτικές αξιοποίησης της εν λόγω υποδομής.
Εκτιμάται, σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό, ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν και μία σειρά από άμεσες και έμμεσες θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή τόσο για τους αλιείς της περιοχής, όσο και για τους κατοίκους, αλλά και τους οικονομικούς δρώντες. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημειώθηκε και από το Γενικό Γραμματέα, κ. Κυριαζόπουλο, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραμένει σε συνεργασία, ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με εντατικούς ρυθμούς μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου.
Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία παραχώρησης από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, προς το Δήμο Αλμυρού του λιμενικού τμήματος στην Αμαλιάπολη, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των ορίων της ζώνης λιμένος Βόλου. Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της εξαίρεσης του συγκεκριμένου τμήματος από την περιοχή του λιμένος, έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία που θα έχει ως κατάληξη την παραχώρηση του εν λόγω λιμενικού τμήματος στο Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Αλμυρού.
Έτσι, αποκαθίσταται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αμαλιάπολης, διαμορφώνοντας σταδιακά τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αξιοποίηση και βελτίωση των λιμενικών της υποδομών που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή.
Τέλος, παράλληλα με την πορεία των μελετών για τα υπόλοιπα λιμάνια του Αλμυρού, έγινε και εκτενής ανάλυση για συγκεκριμένες βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνου ή να εξεταστούν στις λιμενικές υποδομές της περιοχής. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχιστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ