Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τη λιμνοδεξαμενή Ξεριά, ενημερώνει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό παρακολουθεί στενά το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών της λιμνοδεξαμενής του Ξεριά, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης στην περιοχή.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Αλμυρού, κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, με βασικό αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου της λιμνοδεξαμενής Ξεριά, το οποίο -αν και είχε ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό- επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό». Σε αυτό το πλαίσιο, είχε συζητηθεί και το ζήτημα της κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού και δρομολογήθηκαν οι επόμενες κινήσεις για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή και λειτουργία του έργου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο για τη Μαγνησία έχει δρομολογηθεί, υπό την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται, φυσικά, για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τη λιμνοδεξαμενή Ξεριά: ένα σημαντικό έργο αξίας 3,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για τους αγρότες της περιοχής. Ο σχετικός διαγωνισμός είναι, μάλιστα, σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι εκτάσεις που αναμένεται να επωφεληθούν ανέρχονται σε 6.400 στρέμματα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους. Ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στενή συνεργασία, αλλά και για τη μέριμνα που επιδεικνύει για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου».

Διευκρινίζεται ότι η περιοχή της μελέτης για το έργο -η οποία εκπονήθηκε με δαπάνη του Δήμου Αλμυρού- εκτείνεται ανατολικά της προτεινόμενης λιμνοδεξαμενής του ρέματος Ξεριά Αλμυρού Μαγνησίας έως την Ευξεινούπολη. Την περιοχή διαρρέει το ρέμα Ξεριά και οι παραπόταμοι που συμβάλλουν σε αυτό. Στην περιοχή αυτή η κοίτη είναι μεγάλων διαστάσεων (τοπικά υπερβαίνει τα 200 μέτρα). Ο αγωγός μεταφοράς νερού θα εκκινεί από τη λιμνοδεξαμενή και θα τροφοδοτεί το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις καλλιεργούμενες εκτάσεις στα ΝΔ της Ευξεινούπολης. Ο αγωγός θα χαραχθεί πάνω στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ