Την Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, έλαβαν χώρα μια σειρά από πρωτοβουλίες, υπό το συντονισμό του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιου για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατικής Αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, για τη στήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, τόσο για το Δήμο Βόλου, όσο και για το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Αρχικά, το πρωί ο Πρόεδρος και μέλη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, επισκέφθηκαν τη Νέα Αγχίαλο, μαζί με τον Υφυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για να παραδώσουν ζωοτροφές που έφεραν από την περιοχή τους για τους κτηνοτρόφους της Νέας Αγχιάλου, των οποίων οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, για να καλύψουν τις πρώτες, άμεσες ανάγκες τους.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, με τον Δήμαρχο Βόλο, κ. Αχιλλέα Μπέο, το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, και στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, κατά την οποία ο κ. Νικόλαος Σιούτης, εκ μέρους της Σιούτης ΑΕ, προσέφερε 50 τόνους ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους τόσο του Δήμου Βόλου, όσο και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για να καλυφθούν οι πρώτες, άμεσες, ανάγκες των κτηνοτρόφων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Στο πλαίσιο των δύο αυτών πρωτοβουλιών, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα παρακάτω: «θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους κτηνοτρόφους από τη Βόρεια Εύβοια, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2021. Η κίνησή τους είναι ουσιαστική και ιδιαίτερα αλληλέγγυα, καθώς προέρχεται από κτηνοτρόφους που έχουν βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση. Βρέθηκαν στην ίδια δύσκολη θέση και με την αρωγή του κράτους, στάθηκαν στα πόδια τους και δημιούργησαν ξανά. Όπως θα κάνουμε και στη Μαγνησία και στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και στις άλλες περιοχές. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, και το Νίκο Σιούτη για τη σημαντική προσφορά του στους κτηνοτρόφους των περιοχών μας, τόσο στα όρια του Δήμου Βόλου, όσο και στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Μία ακόμα σημαντική προσφορά σε ζωοτροφές, ώστε να καταφέρουν οι κτηνοτρόφοι σε Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο, Νέα Αγχίαλο, Βελεστίνο και αλλού να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ