Στον Λαύκο βρέθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας της Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους πιλότους του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 Ιωάννη Μυλωνά και Ιωάννη Καρασάββα, που έπεσαν κατά την τέλεση του καθήκοντος, στις 15 Ιουλίου 2000.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την κατάθεση στεφάνων, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος -σε συνέχεια σχετικής συζήτησης με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες- επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της πρότεινε να αναλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα τη δαπάνη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων του πυροσβεστικού αεροσκάφους. Η ηγεσία του Υπουργείου και δη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και Επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, αποδέχθηκε την πρόταση -σε συνεννόηση και με τον Υπουργό, κ. Χρήστο Στυλιανίδη- και ακολούθησε επικοινωνία με τα στελέχη του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τα επόμενα βήματα.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι να τιμά τους δυο αεροπόρους μας που έπεσαν στο καθήκον κατά την πυρόσβεση της πυρκαγιάς στο Πήλιο. Και να το κάνει σε έναν όμορφο χώρο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα συνεργαστούμε την επόμενη περίοδο με το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, το οποίο με μεγάλη προσοχή, επιμέλεια και συνεισφορά έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του Λαύκου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Και θα το κάνουμε. Είναι το ελάχιστο. Τιμή και δόξα στους αεροπόρους μας που έπεσαν στο καθήκον για τον τόπο και την πατρίδα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ