Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Αρμόδια για τις Μεταφορές, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτη Τερεζάκη, εστιάζοντας, κατά τη συνάντηση, σε ζητήματα που αφορούν και τη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα, ένα από τα θέματα που αφορούν τη Μαγνησία είναι η πορεία της μελέτης για μία νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού, με το λιμένα του Βόλου, με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με το Αερινό και με υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ που συνδέει Βόλο με Λάρισα.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού με το υφιστάμενο κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με μήκος κοντά στα 35 χιλιόμετρα. Επίσης, έχει υποβληθεί η οριστική μελέτη συγκοινωνιακών έργων και η οριστική μελέτη υδραυλικών έργων για το τμήμα από την αρχή έως 19 χιλιόμετρα, ενώ έχει υποβληθεί η προμελέτη και οριστική μελέτη συγκοινωνιακών έργων για τη σύνδεση με το λιμένα Βόλου.

Πρόκειται για τη μελέτη ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για να καταστεί η Μαγνησία ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια. Ένα έργο μήκους 35 χιλιομέτρων, που θα συνδέει σημαντικούς αναπτυξιακούς και παραγωγικούς πόρους της Μαγνησίας, με τη μελέτη να εκτιμάται να ολοκληρωθεί το 2024.

Με αφορμή τη συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την ενημέρωση που είχε από τον ΟΣΕ και την πορεία υλοποίησης της μελέτης, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η μελέτη για ένα σημαντικό έργο – που έχουμε πιστέψει και υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή – για τη Μαγνησία προχωρά εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Και θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη μεγάλη προσοχή και προσήλωση με την οποία διαχειρίζεται κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Πρόκειται για τη μελέτη ενός σιδηροδρομικού έργου που θα ενώσει τη βιομηχανική περιοχή του Αλμυρού, με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το Αερινό και το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο Βόλου – Λάρισας.

Μία μελέτη ενός έργου 35 χιλιομέτρων που συνιστά σημαντικό κομμάτι του παζλ του μεγάλου εγχειρήματος να καταστεί η Μαγνησία ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια. Ένα εγχείρημα που πιστέψαμε και δρομολογήσαμε από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία και το οποίο προχωρά με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους ξεκίνησε. Και συνεχίζουμε συνεκτικά και συντονισμένα για το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον τόπο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ