Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη και ομιλίες στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και, ειδικότερα, στο Αχίλλειο, Σούρπη, Πτελεό και Πλάτανο, αλλά και σε άλλα χωριά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο Υφυπουργός, σε ανοικτές εκδηλώσεις με σημαντική συμμετοχή από τις τοπικές κοινωνίες, απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής και παρουσίασε σημεία του Κυβερνητικού έργου κατά την τελευταία τετραετία, εστιάζοντας στα έργα και τις παρεμβάσεις που αφορούν το Δήμο Αλμυρού, αλλά και τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, όμως, στάθηκε και σε τρέχουσες καταστάσεις, όπως τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, κυρίως, την περιοχή του Πτελεού και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται για τις αποκαταστάσεις στις ζημιές στις υποδομές τις περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: “Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν είναι κομβικές και ολοκληρώνουν την πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια τετραετία με πολλές κρίσεις, τις οποίες αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα, αλλά χωρίς να αποτελούν δικαιολογία για να μην κάνει το έργο που είχε σχεδιάσει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντέδρασε με μία νέα εθνική στρατηγική κάτω από την ‘ομπρέλα’ της κρατικής αρωγής και δώσαμε έμφαση στους πολίτες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, λόγω της κλιματικής κρίσης. Προς αυτή την κατεύθυνση στηρίχθηκε και η περιοχή του Αλμυρού, η οποία επλήγη από τη θεομηνία ‘Ιανός’, με την Κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τόσο για υποδομές, όσο και προς τους αγρότες και επιχειρηματίες της περιοχής. Αθροιστικά, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πόρους που δεσμεύτηκαν, αλλά και τα μέτρα στήριξης που ενεργοποιήθηκαν, Η στήριξη των περιοχών του Δήμου Αλμυρού μετά τη θεομηνία ‘Ιανός’ ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα σημαντικό».

 

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμπλήρωσε ότι: “Καταφέραμε η Μαγνησία να βρίσκεται, πλέον, στο επίκεντρο των εξελίξεων. Το σύνολο των πόρων – πέρα των τακτικών – που έχουν διοχετεύθηκαν και αφορούν τη Μαγνησία έχουν ξεπεράσει το 1 δις ευρώ. Καταφέραμε σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία να έχουν θέσει και συμμετοχή οι περιοχές της Μαγνησίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις περιοχές του Αλμυρού. Συγκεκριμένα, η έκτακτη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε τα 317 εκατ. ευρώ. Η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης μέσα από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ πλησίασε τα 23 εκατ. ευρώ, με τη συνολική στήριξη προς τον πρωτογενή τομέα να διαμορφώνεται κοντά στα 38 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας λοιπά έκτακτα μέτρα και ενισχύσεις. Τέλος, η έκτακτη ενίσχυση προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Μαγνησίας για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και δίκτυα μετά από φυσικές καταστροφές έφτασε τα 61 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, με πρόσφατη απόφαση νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 225.000 ευρώ δεσμεύτηκε για το Δήμο Αλμυρού και αφορά την πολιτική προστασία και τις περιοχές της Σούρπης, Πτελεού και Ανάβρας στοχευμένα, για βελτίωση ζημιών σε αγροτική οδοποιία και δίκτυα της περιοχής. Έχουμε καταφέρει να βάλουμε τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε και να το ενδυναμώσουμε κατά τη δεύτερη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αλμυρό να έχει κομβικό ρόλο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Όλοι μαζί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τις 21ης Μαΐου, με τον Αλμυρό να πρωτοστατεί σε αυτό τον αγώνα και τους πολίτες με την παρουσία και τη συμμετοχή του να δίνουν μεγάλο αέρα και δυναμική νίκης της παράταξής μας στις εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here