Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τους τελευταίες μήνες του 2021, καθώς κατά τις αρχές του 2022, εντάχθηκαν εκτάκτως στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας οκτώ νέα έργα και μελέτες για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, προωθήθηκε η ένταξη των εν λόγω έργων και μελετών συνολικού ύψους 7.582.638 ευρώ για την αποκατάσταση δημοσίων υποδομών και για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Μαγνησίας, σε συνέχεια και σχετικής προετοιμασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση ένταξης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και δη τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, προχώρησε η ένταξη νέων έργων και παρεμβάσεων για περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν τόσο στα τέλη του 2021, όσο και στις αρχές του 2022, από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για έργα και κατεπείγουσες μελέτες για περιοχές του Πηλίου, αλλά και για τον Αλμυρό, καθώς και για στοχευμένες παρεμβάσεις στη Δυτική Μαγνησία. Έργα, παρεμβάσεις και κατεπείγουσες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ, που έρχονται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η στοχευμένη έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους της Μαγνησίας, ώστε να προχωρήσουν και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στο σκέλος της αρμοδιότητας των δήμων στις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την τελευταία περίοδο. Συνεχίζεται, λοιπόν, η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για να διαμορφωθούν καλύτερες και ανθεκτικότερες υποδομές στην περιοχή».

Στο πακέτο έργων και μελετών περιλαμβάνονται (1) η αποκατάσταση τεχνικού γεφύρωσης ρέματος «Ιμπραήμ», (2) η κατεπείγουσα μελέτη αποκατάστασης υδρογραφικού δικτύου Δημοτικής Κοινότητας Μακρυρράχης, (3) η κατεπείγουσα μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων βορείου τμήματος Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (Ζαγορά – Χορευτό – Πουρί), (4) η κατεπείγουσα μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων νοτίου τμήματος Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα – Μούρεσι – Αγ. Δημήτριος – Ανήλιο – Αγ. Ιωάννης), (5) η κατεπείγουσα μελέτη σταθεροποίησης και αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων ιστορικών πλατειών Μουρεσίου και Κισσού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, (6) τα έργα αποκατάστασης βλαβών υδατορεμάτων Δήμου Ρήγα Φεραίου (περιοχές Αγ. Ιωάννη – Κεραμίδι – Καμάρι), (7) τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στη Δυτική Μαγνησία και (8) η κατασκευή έργων αποκατάστασης ρέματος Ξηριά Αλμυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ