Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την απόκτηση των ψηφιακών χρεωστικών καρτών του προγράμματος North Evia Pass 2023, αφού μέχρι το απόγευμα της πρώτης ημέρας από το άνοιγμα  της πλατφόρμας, vouchers.gov.gr, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 43.000.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, συνέχεια αντίστοιχου σχήματος της προηγούμενης χρονιάς, και άνοιξε την Παρασκευή 25 Αυγούστου, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00. Στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Βόρεια Εύβοια, ύστερα από τις φωτιές που έπληξαν το νησί τον Αύγουστο του 2021.

Σχετικά με το μέτρο ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «συνεχίζεται και φέτος ένα πετυχημένο μέτρο στήριξης μιας περιοχής, της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγη από μία μεγάλη πυρκαγιά το 2021, καθώς η προσοχή και η έμφαση της πολιτείας δεν φεύγει από την εν λόγω περιοχή. Φέτος, το εν λόγω μέτρο είναι περισσότερο στοχευμένο, εστιάζοντας στις περιοχές εκείνες που πιέστηκαν περισσότερο από την καταστροφική πυρκαγιά. Έτσι, τα κίνητρα για επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές είναι πιο ισχυρά φέτος, ώστε αντίστοιχη να είναι και η τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Είναι ιδιαίτερα θετική και η ανταπόκριση του κόσμου στο μέτρο του North Evia Pass, καθώς μέσα σε λίγες ώρες υπεβλήθησαν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις. Κάτι που θα συνεχιστεί εκτιμώ και τις επόμενες ημέρες».

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες για 6.550 δικαιούχους τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τις 30-11-2023 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού, για τον οποίο πρόκειται να εκδοθούν 3.050 κάρτες των 100 ευρώ και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, για τον οποίο πρόκειται να εκδοθούν 3.500 κάρτες των 150 ευρώ.

Οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από το φορέα υλοποίησης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Για τους δικαιούχους που θα προκύψουν από την κλήρωση, η διαδικασία έκδοσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα ξεκινήσει εντός 2 εργασίμων ημερών και στη συνέχεια ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ. Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Τέλος, μετά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν επιτρέπεται η ανάκληση της αίτησης ή η δημιουργία νέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ