Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, προχωρά η υλοποίηση του καινοτόμου σχήματος στήριξης της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου -οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές- με το North Evia-Samos Pass. Το εν λόγω σχήμα, που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει τύχει τεράστιας ανταπόκρισης από την κοινωνία, όπως φάνηκε και στην τρίτη φάση του.

Ειδικότερα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας vouchers.gov.gr οι διαθέσιμες άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες North Evia-Samos Pass, για την τρίτη φάση της δράσης που αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω φάση είχαν μεταφερθεί και διατεθεί εκ νέου και οι κάρτες που δεν είχαν αξιοποιηθεί από τους δικαιούχους κατά την πρώτη φάση, τον Ιούλιο. Ως εκ τούτου, για τη Βόρεια Εύβοια εκδόθηκαν την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, συνολικά 9.422 κάρτες των 150 ευρώ (2.122 περισσότερες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά), ενώ για τη Σάμο εκδόθηκαν 4.491 κάρτες των 300 ευρώ (841 περισσότερες από την αρχική πρόβλεψη).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας του North Evia-Samos Pass, εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμες άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες και για την τρίτη φάση της δράσης, που αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίωρο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκαν 49.527 επιτυχημένα logins, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τον προηγούμενο μήνα ήταν 37.168.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να δεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων για τον μήνα Οκτώβριο (τέταρτη φάση). Μάλιστα, για να αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ του προϋπολογισμού της δράσης, το αδιάθετο ποσό προηγούμενων φάσεων θα μεταφερθεί στην τέταρτη φάση, επομένως θα διατεθούν και τότε περισσότερες κάρτες από όσες προβλέπονταν αρχικά.

Η επιτυχία της δράσης επιβεβαιώνεται τόσο από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στη Βόρεια Εύβοια και στη Σάμο, όσο και από τα ίδια τα στοιχεία. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι η δράση έχει επενεργήσει θετικά στις πληγείσες τοπικές οικονομίες, ασκώντας πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, καθώς εκτός από το κίνητρο που δίνεται για να επισκεφτεί ο κόσμος τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, οι δικαιούχοι δαπανούν σε αυτές τις περιοχές περισσότερα χρήματα από αυτά που τους εξασφαλίζει η άυλη κάρτα.

Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους, προκειμένου να συμβάλουμε στην ουσιαστική ανάκαμψη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ