Συνεχίζεται έως τις 31 Ιουλίου 2022 το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, το οποίο προβλέπει αυξημένο αριθμό διανυκτερεύσεων (12) για τους δικαιούχους που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας. Μάλιστα, οι δικαιούχοι που έχουν ήδη πραγματοποιήσει διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των δύο δήμων της Βόρειας Εύβοιας, χωρίς να έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να υπογράψουν οποτεδήποτε έως τη λήξη του προγράμματος στις 31 Ιουλίου 2022, νέο συμφωνητικό για διαμονή στο ίδιο ή σε διαφορετικό κατάλυμα των συγκεκριμένων δήμων για όσες διανυκτερεύσεις υπολείπονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, με ευνοϊκότερους όρους για όσους και όσες θέλουν να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Εύβοια, μια και το πρόγραμμα επιτρέπει -μόνο για την εν λόγω περιοχή- τη διανυκτέρευση έως και δώδεκα (12) βράδια, τη στιγμή που η μέγιστη διάρκεια είναι δέκα (10) βράδια σε ορισμένα νησιά και έξι (6) βράδια για τις υπόλοιπες περιοχές.

 Σημειώνεται ότι ο διπλασιασμός των διανυκτερεύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ αμέσως μετά την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου και έκτοτε αρκετοί συμπολίτες μας έχουν αξιοποιήσει το μέτρο για να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Με την εν λόγω παρέμβαση από τη Διοίκηση του Οργανισμού και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων -για το διπλασιασμό των ημερών- επιτεύχθηκε ο σημαντικός μετριασμός των ιδιαιτέρως αρνητικών επιπτώσεων των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου.

 Ειδικότερα, την περίοδο που ακολούθησε τον Αύγουστο του 2021, στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, οι δικαιούχοι του προγράμματος έφτασαν στους 1.370 με μέσο όρο διαμονής τις 11,3 ημέρες. Αυτό μεταφράζεται, συνολικά, 12.056 μέρες διαμονής μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ στη Βόρεια Εύβοια. Αντίστοιχα, την περίοδο που ακολούθησε τον Αύγουστο του 2020, στους συγκεκριμένους δύο δήμους, οι συνολικές ημέρες διαμονής έφτασαν τις 18.360. Έτσι, με τη στοχευμένη παρέμβαση, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Κυβέρνησης για τη Βόρεια Εύβοια, όχι μόνο δεν κατέρρευσε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού μετά την πυρκαγιά, αλλά κατάφερε να ανέλθει σε όρους συνόλου ημερών διαμονής στην περιοχή στο 66% της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου. Και, αυτό θα συνεχιστεί και το 2022, με τις εκτιμήσεις να θέλουν το αποτέλεσμα να είναι κατά πολύ καλύτερο αυτού του 2020, συνεισφέροντας ιδιαιτέρως θετικά στην ανάκαμψη της περιοχής.

 Παράλληλα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί μέτρα για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου στη Βόρεια Εύβοια, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφορικά με την επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για τη Βόρεια Εύβοια, σημείωσε ότι  «από την πρώτη στιγμή ο ΟΑΕΔ βρέθηκε δίπλα και στήριξε τις πυρόπληκτες περιοχές με μία σειρά άμεσων δράσεων και νέων προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, βοήθησε σημαντικά τα τουριστικά καταλύματα και τον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, στήριξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω ενός ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των δικαιούχων που επιλέγουν τη Βόρεια Εύβοια για τις διακοπές τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ