Ένα νέο μέτρο, το οποίο θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, εισήχθη με τον νόμο 4916/2022 (Α’ 65/28.03.2022). Συγκεκριμένα, το άρθρο 75 προβλέπει για το 2022 την καταβολή σημαντικά χαμηλότερου ανταλλάγματος (στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σε αυτό το πλαίσιο, o Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα στοχευμένο μέτρο για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας, η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, τίθεται σε εφαρμογή, με τη δημοσίευση του νόμου 4916/2022. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 75, το ύψος του ανταλλάγματος για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού μειώνεται στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος για το 2022.

Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκάλεσαν οι περσινές πυρκαγιές στην οικονομία της Βόρειας Εύβοιας και δη στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, συνεχίζεται και η εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 42 του συγκεκριμένου νόμου προβλέπεται και για το 2022 απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας».

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Αρμόδιος για Θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε: «Για το έτος 2022 για τους πυρόπληκτους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, προβλέψαμε την καταβολή εξαιρετικά χαμηλού ανταλλάγματος (10% του αρχικώς υπολογισθέντως για το 2022) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους αυτούς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την αναψυχή και την εστίαση και να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ