Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνόδευσε -στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου- τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο νησί της Κεφαλονιάς. Κατά την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο πεδίο και ενημερώθηκε αρμοδίως, μεταξύ άλλων, για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πόρου-Αργοστολίου, την ενίσχυση του νοσοκομείου και την αναβάθμιση του λιμανιού του Αργοστολίου, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η βούλησή μου είναι να συγκροτήσουμε, υπό τον Υφυπουργό Επικρατείας, τον κύριο Τριαντόπουλο -τον οποίο εξάλλου γνωρίζετε καλά γιατί έχετε συνεργαστεί πολύ στενά μαζί του- μια ευέλικτη επιτροπή που θα ασχοληθεί ειδικά με τα θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και την Περιφέρεια, να επιταχύνουμε μια σειρά από έργα αποκατάστασης, διότι σίγουρα μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα και να διορθώσουμε ακόμα ζημιές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».

Την αμέσως επόμενη, λοιπόν, περίοδο θα διαμορφωθεί η εν λόγω Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με σκοπό να έχει ενεργό και άμεσο ρόλο στην προώθηση έργων και παρεμβάσεων που αφορούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την υλοποίηση του έργου στήριξης και αποκατάστασης που έχει -μέχρι τώρα- ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Κεφαλονιά, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «με εντολή Πρωθυπουργού, δημιουργούμε μία ειδική ευέλικτη Κυβερνητική Επιτροπή, της οποίας θα έχω τον συντονισμό, ώστε -βοηθώντας τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής- να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς μία σειρά από κρίσιμα έργα υποδομών, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, έργα λιμενικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις αρδευτικών υποδομών και δικτύων. Έργα τα οποία -σε στενή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία- πέρα από την αποκατάσταση από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές, θα διαμορφώσουν και νέες συνθήκες για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των δύο νησιών. Και θα κινηθούμε εντατικά την επόμενη περίοδο, όλοι μαζί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ