Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών χορηγείται έκτακτη χρηματοδότηση προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ύψους περίπου 1,68 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 250.000 ευρώ προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα αντιμετώπισης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας υπέγραψε σήμερα απόφαση χρηματοδότησης διάφορων δήμων και ΔΕΥΑ της χώρας με 1,68 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 250.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα σε Βελεστίνο, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο κατά την προηγούμενη περίοδο. Το ποσό αυτό προστίθεται στη χρηματοδότηση 350.000 ευρώ που έχει ήδη εξασφαλιστεί φέτος για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη ΔΕΥΑ, με αποτέλεσμα το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης να διαμορφώνεται μέχρι τώρα στις 600.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, πάντα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ