Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης εργασίας του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ.  Χρήστου Τριαντόπουλου, στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, με τη Δημοτική Αρχή και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, με αντικείμενο τις ζημιές που υπέστη ο δήμος από τις θεομηνίες «Αθηνά» και «Διομήδης», δρομολογήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Έτσι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου 2022 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ: 9ΟΥΨ46ΜΤΛ6-0ΡΨ), με την οποία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου χρηματοδοτείται εκτάκτως με 150.000 ευρώ μέσα από το έργο 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Έπειτα από τη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας που είχαμε προ ολίγου καιρού στο Βελεστίνο με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η οποία και μας παρουσίασε τις ζημιές στις κοινότητες και τις περιοχές του δήμου από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, προχωρήσαμε και σε τέταρτη φάση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

Πρόκειται για μία έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση οδικού -και δη αγροτικού- δικτύου, αλλά και για τη βελτίωση υποδομών, όπου κριθεί απαραίτητο, σε περιοχές, όπως το Μικρό Περιβολάκι και το Περίβλεπτο, που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι η τέταρτη φάση έκτακτης χρηματοδότησης, καθώς είχε προηγηθεί η πρώτη φάση ύψους 250.000 ευρώ για το Κεραμίδι, η δεύτερη ύψους 350.000 για τους οικισμούς σε Κεραμίδι και Βένετο, και η τρίτη ύψους 150.000 ευρώ για την περιοχή των Καναλίων. Έτσι, μέχρι τώρα, το συνολικό ύψος της έκτακτης χρηματοδότησης διαμορφώνεται στα 900.000 ευρώ για την αποκατάσταση δικτύων και υποδομών της περιοχής που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα την τελευταία περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και την τοπική κοινωνία. Και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αρωγή της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα και αρμόδια Υπουργεία, συνεχίζεται, καθώς προχωρά και η ωρίμανση και ο σχεδιασμός των έργων αποκατάστασης από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ