Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με επικείμενη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης προς διάφορους Δήμους της χώρας, ύψους 2,54 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 150.000 προς τον Δήμο Αλμυρού.

Ο κ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται η στενή συνεργασία με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προχώρησε η απόφαση χρηματοδότησης διάφορων Δήμων της χώρας με 2,54 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 150.000 ευρώ προς τον Δήμο Αλμυρού, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται ειδικότερα για ζημιές σε σχολικές κτιριακές υποδομές -τις οποίες επισκεφθήκαμε την προηγούμενη περίοδο- και στην αγροτική οδοποιία στην ευρύτερη περιοχή του Πτελεού. Έτσι, για όλο το 2022 έως σήμερα, η συνολική χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμυρού ανέρχεται σε 320.000 ευρώ, ενώ για το σύνολο της περιόδου 2019-2022 η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμυρού από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ