Προχωρά πλέον, και για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η χρηματοδότηση έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μετά την αποδοχή της ένστασης του Δήμου -και της συνεργασίας που ακολούθησε- ως προς τα αποτελέσματα της αρχικής αξιολόγησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το έργο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, αφορά στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλος – Επαρχιακή Οδός Ριζόμυλου – Καναλίων. Η Δράση 4.3.4., στην οποία εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο, όπως και άλλα έργα σε Δήμους της Μαγνησίας, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ, και περιλαμβάνει έργα που προβλέπουν τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή τεχνικών, ερεισμάτων.

Σε συνέχεια της ένταξης του έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Δράση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον αρμόδιο για τη διαχείριση της Δράσης, Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και, φυσικά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, προχωρά πλέον, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πλαίσιο της Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», και για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου η ένταξη του έργου για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Μια ένταξη, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών και, βέβαια, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, με τον οποίο και είμαστε σε επικοινωνία όλη αυτή την περίοδο. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για τη συνεργασία.

Το έργο του Δήμου Ρήγα Φεραίου προστίθεται έτσι στα δώδεκα (12) έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας -με ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις- σε Δήμους της Μαγνησίας που έχουν ήδη εγκριθεί, ανεβάζοντας το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης προς επτά (7) από τους οκτώ (8) δήμους της Μαγνησίας σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα έργα προστίθεται και η ένταξη – μετά τη διαδικασία των ενστάσεων – και του έργου που αφορά τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για το σύνολο των Δήμων της Μαγνησίας στα 7,2 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω Δράση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την βελτίωση των αγροτικών οδικών δικτύων σε πολλούς Δήμους της χώρας, με οφέλη για τις αγροτικές περιοχές, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αναβάθμιση των μεταφορών και των συνθηκών πρόσβασης στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Δράση με πολλαπλά οφέλη, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιβαρύνσεις στην αγροτική οδοποιία από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που πλήττουν ολοένα και συχνότερα περιοχές της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και εργαλεία, η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους της χώρας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου με τους Δήμους της Μαγνησίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του 2022. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εν λόγω Δράσης, μετά από αίτημα Δήμων της Μαγνησίας και πρωτοβουλία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική τηλεδιάσκεψη στις αρχές του 2022 με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Μαγνησίας και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, αναφορικά με την εν λόγω Δράση και το περιεχόμενο και τον στόχο της. Και στη συνέχεια προχώρησαν οι σχετικές και προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα -μετά και τη διαδικασία των ενστάσεων- όλοι οι Δήμοι της Μαγνησίας να έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ