Τον Δήμο Αλμυρού επισκέφτηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου σε μία ανοιχτή συζήτηση στην έδρα του Δήμου παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Κυβέρνησης στην περιοχή. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών φορέων και πολιτών, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκε από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», την εκπόνηση μελέτης από το ΚΕΠΕ για τη μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Αλμυρού με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, στα έργα που χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση στην περιοχή, καθώς και στον ρόλο του Αλμυρού, ώστε να καταστεί η Μαγνησία διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του Αλμυρού, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Προσοχή και έμφαση που αποτυπώθηκε στη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής μετά τη θεομηνία “Ιανός”, με τη σχετική δημοσιονομική επίπτωση να έχει ξεπεράσει αθροιστικά τα 26 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειωθεί ότι η στήριξη προς τους επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής μέσω της κρατικής αρωγής, της ειδικής επιστρεπτέας προκαταβολής και του ΕΛΓΑ διαμορφώθηκε κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όσον αφορά τα έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμυρού έφτασε τα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περιοχή η έκτακτη χρηματοδότηση ξεπέρασε τα 17 εκατ. ευρώ, με έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που προχωρούν, και έργα που δρομολογούνται με συγκεκριμένο ορίζοντα.

Στα παραπάνω, εάν προσθέσουμε τις παρεμβάσεις και τα έργα αρκετών εκατομμυρίων από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, αλλά και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι ξεκάθαρη η προσοχή και η έμφαση της Κυβέρνησης για την περιοχή του Αλμυρού. Και αυτή η προσοχή θα συνεχιστεί με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here