Όπως είπε, από Πέμπτη 8/7 τα bar και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και μόνο με καθήμενους, αλλιώς θα επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας από την πρώτη κιόλας παράβαση!

Αφορμή για τις έκτακτες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, ήταν η κατάσταση που παρατηρήθηκε σε μαγαζιά της παραλιακής (κυρίως) με κόσμο να διασκεδάζει ανεξέλεγκτα. Πολλά από αυτά τα περιστατικά μάλιστα, είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία και ερωτηματικά για τη συμπεριφορά του κόσμου.

Σε ΦΕΚ που θα ακολουθήσει θα καταγράφονται αναλυτικά τα μέτρα για τα μαγαζιά.

Oι κυρώσεις για τους παραβάτες:

Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.

Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.

Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Ο κ. Χαρδαλιάς προέτρεψε -για ακόμη μια φορά- τον κόσμο να εμβολιαστεί γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη!

Είπε επίσης ότι για όλο το μήνα Ιούλιο υπάρχουν 4 self test για τους ανεμβολίαστους.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, είπε:

«Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% των βαριών περιστατικών που δυστυχώς καταλήγουν ήτανε ανεμβολίαστοι  ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν

Κάντε τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα!

Υπάρχουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό.

Να υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι δικαιούχοι τεσσάρων self test και το μήνα Ιούλιο που μπορούν να προμηθευτούν άμεσα από τα φαρμακεία ως και τις 10 Ιουλίου.

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου οι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να περιορίζουμε το συγχρωτισμό και την μετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους έτσι ώστε να έχουμε μία ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση.

Σε όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797  , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ