Η συντονιστική επιτροπή της  Πρωτοβουλίας Πολιτών-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμυρού, Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στο Δημαρχείο Αλμυρού.

“Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, ότι οι απόψεις του δημάρχου ταυτίζονται με τις θέσεις της Πρωτοβουλίας μας αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη επένδυση του lng. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση επαναεριοποίησης του LNG, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού και τις αλιείας, καθώς η κατασκευή και λειτουργία της θα έχει ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση, δεδομένου ότι ο Παγασητικός είναι κλειστός κόλπος.

Η επικινδυνότητα από ενδεχόμενο ατύχημα απασχόλησε ιδιαίτερα τη συζήτηση, αφού είναι γνωστό ότι ο Παγασητικός είναι γεμάτος παραλιακούς οικισμούς και σε όποιο σημείο εντός του Παγασητικού, κατασκευαστεί η μονάδα, οι επιπτώσεις από μία πιθανή έκρηξη και το ωστικό κύμα μπορεί να είναι ανυπολόγιστες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο γεγονός, ότι σε περιοχές πού υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις εκτός από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τους υπαρκτούς κινδύνους από ενδεχόμενο ατυχήματος, προκαλείται και μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο”.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι ο Παγασητικός κόλπος είναι ήδη επιβαρυμένος με πάρα πολλές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αλμυρού και η νέα αυτή  εγκατάσταση θα τον επιβαρύνει περισσότερο καθώς θα προσεγγίζουν την πλατφόρμα τεράστια τάνκερς με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλειστό κόλπο. Τόνισε δε ότι ο Παγασητικός συνδέει οικονομικά όλους τους οικισμούς από τη Μηλίνα μέχρι την Αμαλιάπολη και κάθε υποβάθμισή του θα επηρεάσει την οικονομία ολόκληρου του νομού Μαγνησίας.

Τέλος ο δήμαρχος τόνισε ότι αν χρειαστεί θα εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι φυσικά ο ίδιος δεν συμφωνεί με την υλοποίηση της επένδυσης αυτής σε οποιοδήποτε σημείο εντός του Παγασητικού κόλπου.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής  ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τη συνάντηση,  επαναλαμβάνοντας ότι το, ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ, αποτελεί την πάγια και άκαμπτη θέση της  Πρωτοβουλίας Πολιτών –  ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ