Απόφοιτος του κολεγίου Αθηνών, συμμαθητής του Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (άρα οι θέσεις του για τον Αχελώο δεν πρέπει να συμπίπτουν με αυτές των Θεσσαλών) είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, που διαδέχεται το Μάκη Βορίδη, ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ποιος είναι  Σπήλιος Λιβανός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι υιός του Διονύση Λιβανού, ανιψιού του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν συνεχεία μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης, ενώ απέκτησε και δύο μεταπτυχιακά στην Αγγλία, από το πανεπιστήμιο του Reading στις διεθνείς σχέσεις και από το πανεπιστήμιο του Bristol στην πολιτική ανάλυση.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2019. Από τον Ιούλιο του 2019 διατελεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Είναι νυμφευμένος με την δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουν ένα γιο, τον Διονύση,[2] και δύο κόρες, την Δανάη και την Αλίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ