Με ποσοστό 76,5% εκλέχθηκε νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η Ράνια Σβίγκου, που έλκει την καταγωγή της πό το Κρόκιο Αλμυρού . Το Κρόκιο είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας της, ενώ η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Οι γονείς της, μετά τη συνταξιοδότησή τους, άφησαν την Αθήνα και επέστρεψαν ως μόνιμοι κάτοικοι Κρόκιου, με αποτέλεσμα η νέα γραμματέας να επισκέπτεται συχνά της περιοχή μας.
Η Ράνια Σβίγκου εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here