Στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού  World Travel Market WTM 2022,  που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ η Περιφέρεια  Θεσσαλίας,  προβάλλοντας  την ποικιλία των τουριστικών της προορισμών και προϊόντων στην βρετανική  και παγκόσμια τουριστική αγορά.  Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες  τουριστικές εκθέσεις που κατά παράδοση  σηματοδοτεί την αρχή των διεθνών συναντήσεων των ανθρώπων του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων, συζητήσεις για την εξέλιξη και αναδιαμόρφωση του κλάδου   προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας καταναλωτικής αγοράς και σύναψη συμφωνιών για τις επόμενες χρονιές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι στοχευμένες B2B συναντήσεις της Περιφέρειας με επαγγελματίες του τουρισμού.

Στα καλά νέα της έκθεσης η ανακοίνωση για  την αεροπορική σύνδεση της Πράγας με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με την πρώτη απευθείας πτήση να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη  22 Ιουνίου 2023.

Στην εκδήλωση των πρώτων Greek Travel Awards που διοργάνωσε  το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου  και  Ιρλανδίας στο πλαίσιο τηςWTM 2022,  η Αλόννησος βραβεύτηκε  με το πρώτο βραβείο στην Κατηγορία «Καλύτερος Καταδυτικός Προορισμός», για το πρώτο στη χώρα υποθαλάσσιο επισκέψιμο Μουσείο, το ναυάγιο της Περιστέρας, το αρχαιότερο ναυάγιο στον  κόσμο το οποίο μπορεί να επισκεφτεί άνθρωπος.  Στην ψηφοφορία  συμμετείχαν άγγλοι δημοσιογράφοι,  που έχουν  επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα.

Φιναλίστ σε άλλες τρεις από τις δέκα συνολικά κατηγορίες  του διαγωνισμού ήταν ο Βόλος ( καλύτερος  city break προορισμός), η Σκιάθος ( καλύτερος sailing  προορισμός) και τα Μετέωρα (καλύτερος  outdoors  προορισμός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ