Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η υπογραφή της σύμβασης έργου για τον καθαρισμό υδατορεμάτων και χειμάρρων σε περιοχές του Αλμυρού.  Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούμε με σχέδιο build back better ώστε να προλάβουμε τις αρνητικές επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον και την κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και έχουμε σε εξέλιξη  ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα καθαρισμών σε ποτάμια και χειμμάρους για τον μετριασμό των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Σε συνολικό μήκος 17,3 χλμ στα υδατορέματα: Μαγγανίτσα πλησίον της Επαρχιακής Οδού Αλμυρού – Πτελεού, στην Αγ. Τριάδα, στο Αϊδίνι, στο Κρόκιο, στο Πλατανόρεμα – Sovel, στη Σαλαμπριά ή Ξηρόρεμα, στη Σούρπη,  στον Πτελεό και στο Αχίλλειο γίνεται:

-καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις,

-συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων πρανών, υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια, υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια, καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια και

-κοπή και απομάκρυνση δέντρων που βρίσκονται στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο.

Επιπλέον γίνεται:

-κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εκτός του οικισμού Πλατάνου,

-συντήρηση και κατασκευή συρματοκιβωτίων σε υδατορέματα στο Αϊδίνι,

-κατασκευή συρματοκιβωτίων σε υδατορέματα στο Κρόκιο,

-κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εντός και εκτός του οικισμού Πτελεού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ