Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Διαφορετικά θα είναι τα πράγματα για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Το πράσινο φως για να ανοίξουν παντού τα καταστήματα κανονικά, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι πριν από λίγο.

Ετσι, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα που είναι πλέον στα 500 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες.

Διαφορετικό το καθεστώς στις «κόκκινες» περιοχές

Διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι αυξημένο. Εκεί θα ψωνίζουν στην είσοδο του καταστήματος.

Για ένα κατάστημα ένδυσης για παράδειγμα είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Στις κόκκινες περιοχές (όποιες και αν είναι αυτές από τη Δευτέρα, καθώς όσες είναι σήμερα κόκκινες έως χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα 18/1, μετά χρειάζεται παράταση ή απλά θα βγουν από το καθεστώς) ο πελάτης που θέλει να αγοράσει ρούχα δεν θα μπαίνει στο μαγαζί και θα τα παίρνει στην είσοδο. Αν όμως μιλάμε για κομμωτήρια ή νυχάδικα, αυτό δεν γίνεται στο δρόμο. Είτε θα ανοίξουν με τους πελάτες να μπαίνουν μέσα, είτε όχι και όπως φαίνεται επικρατεί το πρώτο.

Το χρονικό περιθώριο με το SMS στο 13033 για τα ψώνια θα είναι δύο ώρες. Αυτό το γεγονός δίνει μεγάλη ελευθερία για μετακίνηση εκτός Δήμου, όμως ταυτόχρονα δημιουργεί και έναν σχετικό περιορισμό, καθώς ο πολίτης θα πρέπει να έχει επιστρέψει στο σπίτι του μέσα σε δύο ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ