Το καμπανάκι του κινδύνου για τις ηλικίες 40 έως 60 ετών χτύπησε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε:

-Στις ηλικίες αυτές η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, μόλις 65%, δηλαδή, πάνω από 1 στους 3 είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα, η κ. Παπαευαγγέλου, επανέλαβε ότι παρά το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων παραμένει στα 26 έτη, ένα σημαντικό ποσοστό των νέων κρουσμάτων της τάξης του 30%, αφορά ηλικίες άνω των 40 ετών.

-Είναι οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται στα νησιά που θα επιστρέψουν με τον ιό στα σακίδια τους.

Παράλληλα η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την αρχική, την βρετανική, του κορωνοϊού.

Και rapid test για ανεμβολίαστους σε τουρισμό, εστίαση

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

-Από την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται σε έλεγχο με δύο τεστ την εβδομάδα: Ένα self και ένα rapid test. Δεν απάντησε, δε, σε ερώτημα αν το rapid test από την τσέπη τους.

-Η απόφαση για την παράταση των μέτρων στην Μύκονο που ισχύει έως την Δευτέρα το πρωί θα ληφθεί τα επόμενα 24ωρα. Είπε, πάντως, ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι παραμένει μεν η υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά με τάσεις σταθεροποίησης και μείωσης, ενώ δεν υπάρχουν νέες συρροές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ