Παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου, πολιτικών, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, η τελετή ανάληψης των νέων καθηκόντων του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Γεώργιος Ντιζέ. O απερχόμενος Αστυνομικός Δ/ντης Ταξίαρχος Μιλτιάδης Αλεξάκης, από την μεριά του, ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Θωμάς Καρανάσιος, μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει η Αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο Μ. Αλεξάκης στην ομιλία του τόνισε: “Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα και να σας καλωσορίσω στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Ήταν τρία χρόνια πριν, όταν από αυτό το βήμα, με βαθιά συναισθήματα χαράς, τιμής, ευγνωμοσύνης και συγκίνησης εκφωνούσα τον λόγο ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθυντής της Δ.Α. Μαγνησίας. Σήμερα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, από το ίδιο βήμα, να σας ευχαριστήσω και να σας αποχαιρετίσω, λόγω της τοποθέτησης μου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, διακατεχόμενος όμως από τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.
Και αυτό νομίζω είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να ευχηθεί και να βιώσει κάθε Διευθυντής, ως Αξιωματικός και ως άνθρωπος πρωτίστως. Να αναπολεί με ανείπωτη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη κάθε ημέρα από αυτές που αξιώθηκε να διατελέσει Διευθυντής και να κλυδωνίζεται από συγκίνηση την ημέρα του αποχωρισμού, παρότι γνωρίζει ότι αυτή εξαρχής θα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Όταν ανέλαβα καθήκοντα Διευθυντή, οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές και οι προθέσεις μου αγνές. Και όλοι εσείς συνολικά, αλλά και ο καθένας σας ξεχωριστά από τη θέση του, κατορθώσατε να μετατρέψετε αυτή την τριετή παρουσία μου στο πηδάλιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στην πιο ξεχωριστή, ευτυχισμένη και αξιομνημόνευτη περίοδο των σαράντα και πλέον ετών σταδιοδρομίας μου στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γι΄ αυτό και από το βήμα αυτό, για τελευταία φορά δημοσίως και πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, αυτό που αισθάνομαι εντονότερα είναι η ανάγκη να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Αρχικά να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εν ενεργεία και απόστρατους, Αστυνομικούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι επέδειξαν, τουλάχιστον στο πλαίσιο της δικής μου εμπειρίας, πραγματικά μία υποδειγματική αφοσίωση στα καθήκοντά τους και αντεπεξήλθαν στο δύσκολο έργο και τις αυξημένες προκλήσεις της ιδιαίτερης κατά κοινή ομολογία χρονικής συγκυρίας με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Να ευχαριστήσω επίσης, όλους τους Φορείς και Θεσμούς του τόπου μας, τις Θρησκευτικές, πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, αλλά και όλους τους εκπρόσωπους των
Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την αγαστή και γόνιμη, όλα αυτά τα χρόνια, σχέση που αναπτύξαμε, από την οποία μόνο θετικά στοιχεία έχω συγκρατήσει και τέλος να ευχαριστήσω όλους όσους είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω, όλους όσους με τίμησαν και με τιμούν με τη φιλία και τον σεβασμό τους και όλους όσους με υποστήριξαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στο έργο μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα.
Από την πλευρά μου σας διαβεβαιώνω ότι αποχωρώ έμφορτος μόνο με θετικά συναισθήματα και βιώματα και ευελπιστώ η παρουσία μου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας να σας άφησε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.
Καλούμενος τώρα να σας αποχωρισθώ και να συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντα από μια νέα για εμένα Διεύθυνση, μου απαλύνει καταλυτικά το φορτίο συγκίνησης και μου γεννά ελπιδοφόρα και ευχάριστα συναισθήματα το γεγονός ότι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με διαδέχεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ντιζές, με τον οποίο μας συνδέουν ιδιαίτεροι και μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Ειλικρινά, θεωρώ ότι δε θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη επιλογή και είμαι σίγουρος ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία του, την ακεραιότητα του, τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητά του θα συντελέσει αποφασιστικά στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών και θα συμβάλει τα μέγιστα στην εν γένει πρόοδο της λειτουργίας της τοπικής Διεύθυνσης.
Αγαπητέ Γιώργο, σου εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα σου και σε όλους εσάς εύχομαι να είστε πάντα καλά και να γνωρίζετε ότι για οτιδήποτε με χρειαστείτε θα είμαι πάντα δίπλα σας. Σας ευχαριστώ πολύ”.
Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Ντιζές, στην ομιλία ανάληψης των νέων του καθηκόντων είπε: “
Με την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κρίσεων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και την τοποθέτησή μου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως Διευθυντής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια την Ηγεσία του Σώματος για την τιμή και εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου. Η ανάληψη της τιμητικής αυτής θέσεως, με γεμίζει με ευθύνη, αλλά ταυτόχρονα μου δίνει δύναμη, κουράγιο και διάθεση για περαιτέρω προσφορά.
Υπόσχομαι να ασκήσω ακάματος τα καθήκοντά μου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ζήλο και ανιδιοτέλεια και να προσφέρω τα μέγιστα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και κατ’ επέκταση στην τοπική μας κοινωνία. Δεσμεύομαι ότι η προσπάθεια μου για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου αποδόθηκε, θα βασίζεται στη νομιμότητα, τη λογική, την ευελιξία και την ανθρωποκεντρική διαχείριση, με εμφανή σεβασμό και ενσυναίσθηση προς όλους.
Είμαι πραγματικά υπερήφανος που αναλαμβάνω τη θέση αυτή αλλά και που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με κάθε έναν ξεχωριστά Αστυνομικό της Διευθύνσεώς μας, που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι εργάζεται άοκνα, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του προς τον πολίτη και την κοινωνία, επ’ ωφελεία των αγαθών της ασφάλειας και προστασίας τους, τιμώντας στο ακέραιο τον όρκο τους για προσφορά στην κοινωνία.
Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους μου σε ένα κοινό αγώνα, υπερβαίνοντας τις όποιες αδυναμίες μας, με όπλα στη φαρέτρα μας το δίκαιο, τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης, αλλά και το φιλότιμο, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε ακούραστα και έντιμα δίπλα σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά αλλά πρωτίστως σε κάθε πολίτη. Είμαι έτοιμος να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς και τις επαγγελματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην Ελληνική Αστυνομία και από κοινού να την κατευθύνουμε σε ένα ευοίωνο, εξωστρεφές, αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο ποιοτικά μέλλον, για την κοινωνία και την πατρίδα μας.
Και θα το πετύχουμε, στηριγμένοι στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας με τους φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα έμπρακτη υποστήριξή τους. Σας προτρέπω λοιπόν να πορευτούμε και να συνεχίσουμε όλοι μαζί, για την εμπέδωση και ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας, διασφαλίζοντας την προαγωγή της περιοχής μας αλλά και την ποιοτικότερη διαβίωση κάθε πολίτη της.
Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη, να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Διευθυντή της Διευθύνσεώς μας Ταξίαρχο Μιλτιάδη ΑΛΕΞΑΚΗ, έναν άνθρωπο που διακρίνεται για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του, για την άριστη μεταξύ μας συνεργασία όλο αυτά τα χρόνια και να του πω πως κατά την άσκηση των νέων του καθηκόντων θα τον συνοδεύουν οι καλύτερες ευχές μου.
Κύριε Ταξίαρχε, φίλε Μίλτο, επέτρεψε μου, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Διεύθυνσης, να σας παραδώσω μία τιμητική πλακέτα, ως αναγνώριση της προσφορά σας, για να κοσμεί το νέο σας γραφείο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ