Η αποκατάσταση των ζημιών και η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές προτεραιότητες για τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου η οποία από χθες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της.
Η κ. Παπαδημητρίου μετέβη χθες νωρίς το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχοντας διαδοχικά ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων.

Ήδη τον τελευταίο μήνα είχε επαφές με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, προκειμένου να αποκτήσει μια ακόμη καλύτερη εικόνα των ζητημάτων.
«Είναι μια μέρα ευθύνης και τα συναισθήματα είναι ναι μεν ευχάριστα, αλλά από εκεί και πέρα είναι πολλά τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «θέλουμε να εργαστούμε με συνέπεια και γι’ αυτό πιάνουμε αμέσως δουλειά. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχω συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες και γνωρίζω τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες, οπότε στρέφουμε το βλέμμα μας στα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο πηγαίνοντας ξανά στην περιφέρεια, να γυρίσουμε τα χωριά, να δούμε πού βρίσκονται οι αποκαταστάσεις στα ρέματα και στα οδικά δίκτυα.

Επίσης είναι τα ζητήματα της πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες, η κατάσταση των αγροτών στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας με στόχο την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων».
Η κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και στις επιτροπές που λειτουργούν για την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες λέγοντας πως μέχρι στιγμής λειτουργούν οι επιτροπές για τις ζημιές των επιχειρήσεων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι επιτροπές για τις ζημιές των αγροτών. Εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περίπου 7.500 αιτήσεις. «Πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των επιτροπών, για να καταβάλλονται ταχύτερα οι αποζημιώσεις. Δεν θέλουμε να υπάρχουν δυσλειτουργίες. Χρειάζονται και περισσότεροι υπάλληλοι, αλλά και καλύτερη οργάνωση. Αυτά έχω διαπιστώσει και εκεί θα κατευθυνθώ. Παράλληλα θα δώσουμε έμφαση και στην ενημέρωση του κόσμου».

Ερωτηθείσα για τις άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει η ίδια για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είπε πως «ένας στόχος είναι η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες όσο το δυνατόν συντομότερα σε συνεργασία με το κράτος, αλλά και τους φορείς. Ο δεύτερος στόχος είναι η υλοποίηση έργων υποδομής που θα βοηθήσουν τον Νομό να αναπτυχθεί. Τέτοια έργα είναι για παράδειγμα η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου, η εξέλιξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου. Όλα θα μπουν στη σειρά και με ορθολογικό τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μια καινοτόμα διαχείριση με θετικά αποτελέσματα για τον κόσμο. Και ο νέος περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας έχει εστιάσει σε αυτά τα θέματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ