Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας τιμάμε την 8η Μάρτη .

Μία μέρα που όλοι και όλες να σκεφτούμε ότι ποτέ κανένας αγώνας, δεν πήγε χαμένος. Όπως οι εργάτριες υφάντρες στα εργοστάσια κάτεργα σήκωσαν το ανάστημα τους και πάλεψαν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αναπτερώνοντας το ηθικό εκατομμύρια εργάτων και εργάτριων σε όλον τον κόσμο δείχνοντας τους ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Συναδέλφισα

Σε καλούμε να σκεφτείς τα δικαιώματά σου, την ικανοποίηση των αναγκών σου σήμερα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Ασφάλιση, Κοινωνική Προστασία της Μητρότητας, το δικαίωμα στη σύνταξη που θα σου εξασφαλίσει αξιοπρεπή γηρατειά.

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας δημιουργεί αντικειμενικά τις δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα, να εξασφαλιστεί για όλες τις γυναίκες αγρότισσες πρόσβαση σε Υγεία, Παιδεία, υπηρεσίες Πρόνοιας, να απαλλαγούν από τις βαριές δύσκολες δουλειές.

Αντί γι’ αυτό όμως το εισόδημα των αγροτικών οικογενειών μας τσακίζεται με τα προϊόντα μας να παραμένουν αδιάθετα και αν ακόμα παραδοθούν στους μεγαλεμπόρους, με το καθεστώς των ανοικτών τιμών, τα πληρώνομαστε σε τιμές εξευτελιστικές. Τα νοικοκυριά μας ξεκληρίζονται εξαιτίας του κόστους παραγωγής, της φοροληστείας, των τεκμηρίων διαβίωσης, τις κατασχέσεις.

Οι αγρότισσες πρέπει να δουν την αιτία που τις αναγκάζει τις περισσότερες φορές να μένουν ανασφάλιστες καθώς δεν μπορεί να σηκώσει το αγροτικό νοικοκυριό δύο ασφαλιστικές εισφορές.
Έτσι μένουν χωρίς φάρμακα, χωρίς δωρεάν εξετάσεις, χωρίς την προστασία της υγείας τους ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Να δουν την αιτία που τις αναγκάζει να δουλεύουν μέχρι τα 67 στην καλύτερη, για να πάρουν μια σύνταξη επίδομα πείνας.
Η γυναίκα αγρότισσα είτε ασφαλισμένη είτε όχι δεν έχει στα περισσότερα χωριά αγροτικό γιατρό, τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν τους απαραίτητους γιατρούς.
Τα σχολεία  κλείνουν ,άλλα συγχωνεύονται και τα παιδιά μας να είναι αναγκασμένα να κάνουν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο κοντινότερο σχολείο.
Φυσικά ούτε λόγος για τους ανύπαρκτους παιδικούς σταθμούς και για χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας.

Η αιτία όλων αυτών είναι η στρατηγική της ΕΕ που υπηρέτησαν όλες οι ΚΑΠ διαχρονικά, όπως και η νέα ΚΑΠ 2021-2027. Αυτή τη στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ την εφάρμοσαν με πίστη και ευλάβεια όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που περάσανε, όσο και η σημερινή της ΝΔ. Είναι μια πολιτική που δεν εφαρμόζεται τυχαία, ούτε κάνει αστοχίες και παραλείψεις. Εφαρμόζεται γιατί στόχο έχει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στους μεγάλους αγρότες επιχειρηματίες, στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Μια από τις παγίδες της ΚΑΠ ήταν και είναι οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Είναι οι ίδιοι που σου λένε σήμερα ότι η προοπτική και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι στην δήθεν φαρμακευτική κάνναβη ή στα διάφορα αρωματικά βότανα.

Συναδέλφισα σε καλούμε να σηκώσεις ανάστημα, σπάζοντας το φόβο και τη μοιρολατρία μπαίνοντας αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στον αγρότη άντρα, αδερφό, πατέρα, γιο σου, οργανωμένη στους αγροτικούς συλλόγους για να παλέψουμε ενάντια στην ΕΕ, τα μονοπώλια και τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ