H εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου αποτελεί λαμπρή ευκαιρία υπενθύμισης των αγώνων των προγόνων μας και των πανανθρώπινων αξιών που υπεράσπισε το Έθνος μας.

Για τις επικείμενες εορτές του Οκτωβρίου, θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου.

Ώρα 8:30 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου- Βασ. Κωνσταντίνου- Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα)- Μυρμιδόνων- Αχιλλέως – Βόλου.

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023.

Πέμπτη  26 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 7:30 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Παμφίλου Κοιλιά.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχουν εισέλθει στο Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επίτροπου π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η κα Τσιαρδακλή Ελένη, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επίσημους με την εξής σειρά:

 1. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 2. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 1ο Γυμνάσιο
 7. 2ο Γυμνάσιο
 8. Γενικό Λύκειο
 9. ΕΠΑΛ
 10. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 11. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσει ο κος Καπράνας Γιώργος, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η κα Σαλάτα Ελένη, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ώρα 12:15 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής,  κου Φλεβάρη Αθανασίου και κας Λέτσιου Μαρίνας.

Μετά την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τετραήμερο του εορτασμού (25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

 • ο κλήρος,
 • ο Δήμαρχος,
 • ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
 • οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
 • Οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

 1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
 2. Η 111 Πτέρυγα Μάχης για την αποστολή αντιπροσωπείας, ώστε να συμμετάσχει το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας, στην επίσημη δοξολογία και στην παρέλαση, καθώς και να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
 3. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων.
 4. Επίσης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου να απαγορευθεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων επί τις οδού Βασ. Κωνσταντίνου και η διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
 5. Επειδή θα προλογίζονται οι εμφανίσεις, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων.
 6. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η κα Ασημένια Χρήστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ