Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές των σχολείων του Αλμυρού. Η πορεία ξεκίνησε έξω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Αλμυρού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία. Στο μεταξύ, συνεδρίασε εκτάκτως χθες διά περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και με ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με κεντρικό σύνθημα «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί», εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του Αλμυρού, ντυμένοι στην πλειοψηφία τους στα μαύρα, διαδήλωσαν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους αρμοδίους, που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

Στα πανό των μαθητών ξεχώρισαν τα συνθήματα «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή», «είμαι σύν-θυμα», «μην κρύβεστε, ξέρουμε ποιος είναι ο δολοφόνος», «η νέα γενιά δεν συγχωρεί», «είναι έγκλημα- όχι δυστύχημα», «η κακιά (χ)ώρα», εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του Αλμυρού, ντυμένοι στην πλειοψηφία τους στα μαύρα, διαδήλωσαν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού
Στο μεταξύ, στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους επιβάτες.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που βύθισαν την Ελλάδα στο πένθος και στέρησαν από συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, καθώς και την απονομή ταχείας δικαιοσύνης ως ελάχιστο χρέος έναντι όσων έχασαν τη ζωή τους, αλλά και των οικείων τους.
Ζητάμε να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη. Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη καμίας εταιρείας».

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια ανείπωτη τραγωδία.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη. Με επαρκές, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση του κανονισμού κίνησης, καθώς και σύγχρονα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών δεν συμβαίνουν δυστυχήματα. Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των επιβατών και των εργαζομένων δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο από κανέναν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ