Νέο περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς εντός σχολικού περιβάλλοντος απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, μετά τις γνωστές υποθέσεις εκφοβισμού ανηλίκων από συμμαθητές τους, σε Αργαλαστή Πηλίου και στον Αλμυρό.

Η νέα υπόθεση αφορά σε σχολείο του Αλμυρού και όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τον διευθυντή του σχολείου και τη μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

Το παιδί ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάλεσαν τόσο τον μαθητή, όσο και τους γονείς του για εξηγήσεις. Ο 14χρονος υποστήριξε ότι όλα “έγιναν για πλάκα” και δεν υπήρχε κακή πρόθεση, ενώ τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή.

Η μητέρα του θύματος, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού υποβάλλοντας έγκληση, με το θέμα να διερευνάται από τις Αρχές. Πηγές αναφέρουν πως στο περιστατικό συμμετείχε και ένας από τους τρεις μαθητές οι οποίοι κατηγορήθηκαν πριν από λίγους μήνες για εκφοβισμό κατά συμμαθητή τους ηλικίας 12,5 ετών, με το θέμα τότε να έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις. Ήδη ο μαθητής της Γ’ τάξης τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή, ενώ χαρακτηρίζεται από τη σχολική κοινότητα αρκετά «ζωηρός» λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα επεισόδια εντός του Γυμνασίου.

Ερωτώμενος σχετικά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης, δήλωσε πως δεν θα μείνουν αναπάντητα γεγονότα σχολικού εκφοβισμού, μη αποκλείοντας και την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας όταν αυτά τα προβλήματα αφορούν απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here