Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο τροχόσπιτα στην παραλία Ευξεινούπολης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 18:40 σε διπλανή έκταση και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο προσέτρεξαν για βοήθεια έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμών, που ξεκίνησαν άμεσα τις ενέργειες. Εντούτοις, η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη.

Οι ενέργειες των πυροσβεστικών συνεχίζονταν μέχρι και τις 21:00. Η φωτιά τελικά κατασβήστηκε, όμως το ένα τροχόσπιτο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το δεύτερο υπέστη πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από φωτιά που έβαλε άγνωστος σε βάτα σε παρακείμενη περιοχή. Με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η κινητοποίηση για την κατάσβεση ήταν άμεση, αφού τη συγκεκριμένη περίοδο στην εν λόγω περιοχή υπάρχει κίνηση, ενώ αρκετά σπίτια κατοικούνται.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Προέδρου Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσιγγελίου Μπίκος Απόστολος:

Για μια ακόμα φορά, μια ενέργεια συνανθρώπου μας, έκανε ζημιά σε περιουσίες. Σαν πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Τσιγγελίου Ευξεινουπόλεως,

θα ήθελα να καταγγείλω την εμπρηστική ενέργεια που έλαβε χώρα σε οικόπεδο πίσω από τον χώρο του αλσυλλίου που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή ενός τροχόσπιτου και την μερική αλλά σοβαρή καταστροφή άλλων 2.
Με 2 εστίες φωτιάς τουλάχιστον και τον άνεμο από δύση προς ανατολή, η ζημιά ήταν αναπόφευκτη. Η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας την οποία θέλουμε ως σύλλογος να ευχαριστήσουμε, έσβησε με την χρήση αν δεν κάνω λάθος 3ων οχημάτων, πριν ακόμη καταφθάσουμε στον χώρο. Παρόντες στον χώρο μετά από ειδοποίηση περαστικού εγώ, δύο μέλη του ΔΣ και πληθώρα μελών, βιώσαμε την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς και με λάστιχα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι την εκ νέου προσέλευση του πυροσβεστικού κλιμακίου. Το κλιμάκιο με 2 οχήματα να προσέρχονται μετά από το 2ο κάλεσμα μας, άμεσα και με μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών μέσα στο αδιάβατο εξαιτίας των βάτων και των φερτών υλικών της καταιγίδας του Ιανού που έχουν γεμίσει το συγκεκριμένο χώρο, έσβησε πλήρως τις εστίες.
Από μεριάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την πυροσβεστική υπηρεσία Αλμυρού και το προσωπικό της για την άμεση επέμβαση και καταστολή της πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και περαστικούς που βοήθησαν στην κατάσβεση και πρόληψη μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των πυροσβεστών. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την θλίψη μου για τις χαμένες και φθαρμένες περιουσίες των συνανθρώπων μας. Είμαι στο πλευρό τους και διαθέσιμος πάντα να τους στηρίξω με όλο μου το είναι. Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ Γρηγορόπουλο Αθανάσιο και Βογιατζή Ιωάννη για την άμεση έλευση τους και την παροχή βοήθειας.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που το άδειο μυαλό κάποιου γίνεται αιτία καταστροφής μέσω των άνανδρων ενεργειών του.
Μπίκος Απόστολος

Υ.Γ. να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του

Nikos Kanioris για την ειδοποίηση μας και τον Θεό που μέλος της οικογένειας του αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και Μ αυτό τον τρόπο κερδίσαμε χρόνο αποφεύγοντας χειρότερες καταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ