Στασιμότητα παρουσιάζει το θέμα της οριοθέτησης της κοίτης του χειμάρρου «Ξηριά» Αλμυρού, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, εκτίμησε ότι “ θα χρειαστούν έως και τρία χρόνια για τη διευθέτηση του ζητήματος λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας”.

Το θέμα για την οριοθέτηση της κοίτης του χειμάρρου «Ξηριά» Αλμυρού «άνοιξε» με αφορμή και τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε γέφυρα από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες «Daniel» και «Elias». Οι εργασίες για την διάνοιξη της κοίτης έχουν σταματήσει και ο κ. Χατζηκυριάκος έκανε λόγο για «πόλη κομμένη στα δυο λόγω των ζημιών στην γέφυρα, γεγονός που ταλαιπωρεί τους δημότες. Προσωπικά δεν γνωρίζω να υπάρχει εντολή από τον Εισαγγελέα για να πλησιάσουμε την γέφυρα.

Ως γνωστόν, η κοίτη θα οριοθετηθεί με την μελέτη που συντάχθηκε μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», ωστόσο το θέμα έχει «κολλήσει» και έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα λόγω και της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου. Βάσει της εμπειρίας μου ούτε σε τρία χρόνια δεν θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα λόγω γραφειοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.
Δριμεία κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι δυο πρόσφατες πλημμύρες, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και νέος Δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης. «Δρόμοι κα υποδομές έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Στην περιοχή του Πτελεού η αγροτική οδοποιία είναι απροσπέλαστη, ενώ ιδιώτες χειρίζονται μηχανήματα του Δήμου και έχουν προκληθεί ζημιές».

Απαντώντας ο κ. Χατζηκυριάκος επισήμανε ότι «αμέσως μετά τις πλημμύρες άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης τόσο στον Πτελεό, όσο και σε όλο τον Δήμο, ενώ για την αγροτική οδοποιία συμπλήρωσε πως «είναι άπειρα τα χιλιόμετρα που έχουν καταστραφεί. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σταματήσει την προσπάθεια» συμπλήρωσε.

Τροποποίηση πρότασης
Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της πρότασης στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 : «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» με τίτλο: «Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού» ως εξής:
-Για Δαπάνες Διαχείρισης, καθαρισμούς και πρώτες αποκαταστάσεις από την πλημμύρα ύψους 150.000 ευρώ.
-Για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας (Daniel), ποσού
1.000.000 θα γίνουν τα παρακάτω υποέργα: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, μίσθωση μηχανημάτων έργων για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρα στον Δήμο Αλμυρού προϋπολογισμού 480.000 ευρώ και σύνταξη μελετών για αποκατάσταση υποδομών 20.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ