Αυτοψία στη γέφυρα του Ξεριά στον Αλμυρό, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της θεομηνίας «Nτάνιελ» πραγματοποίησε προχθές το βράδυ κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτ. Αυγενάκη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδ. Λυκουρέντζο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να μη φύγουμε από τη Θεσσαλία αν δεν γίνουν όσα πρέπει για να ξαναβρεί τον ρυθμό της» και προσέθεσε: «Θα χρησιμοποιηθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο από την Ευρώπη. Δεν είναι μονάχα οι αποζημιώσεις που θα δοθούν για την παραγωγή και τον εξοπλισμό, αλλά είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Να δουλέψουμε όλοι μαζί και σωστά για τη Θεσσαλία της επόμενης ημέρας. Είμαστε πεισματωμένοι για να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι «η γέφυρα του Ξεριά, μαζί με άλλα έργα στη Θεσσαλία, εντάσσεται στο πρόγραμμα αποκατάστασης του υπουργείου Υποδομών ως ένα έργο εθνικής σημασίας, το οποίο θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια και τις διαδικασίες για να γίνει πολύ γρήγορα. Αυτή είναι και η κατεύθυνση του πρωθυπουργού. Τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί περισσότερα από 50 εκ. ευρώ στους Δήμους για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση και τις οδικές αρτηρίες μέσα στα δημοτικά δίκτυα, αλλά και την αγροτική οδοποιία.

Στόχος είναι τα έργα αποκατάστασης να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη την ανθεκτικότητα και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση».
Να αναφερθεί ότι τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε, καθώς δεν άντεξε στην πίεση των τεράστιων όγκων νερού που κατέβασε ο χείμαρρος από την Όθρυ.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος, οι αντιδήμαρχοι Αρετή Μπέη και Βασ. Αργυρόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here