Εξαπάτησαν υπάλληλο περιπτέρου στον Αλμυρό, καθώς τον έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς δεκάδων τηλεφωνικών καρτών, τις οποίες και χρησιμοποίησαν αξιοποιώντας τον χρόνο ομιλίας τους σε δικές τους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους έκρινε ένοχους για απάτη από κοινού.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα από τους τρεις κατηγορούμενους, έναν 60χρονο Βούλγαρο, έναν 58χρονο Άγγλο και έναν 36χρονο Γερμανό, που φέρονται να διαμένουν στην Αττική. Και οι τρεις απουσίαζαν από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία και οι ποινές τους επιβλήθηκαν ερήμην. Ειδικότερα οι τρεις δράστες κατηγορούνταν ότι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018, αφού επικοινώνησε ένας εξ αυτών με υπάλληλο περιπτέρου στην περιοχή του Αλμυρού, του συστήθηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας καρτών κινητής τηλεφωνίας. Στο περίπτερο όπου εργαζόταν ο εξαπατηθείς υπάλληλος, λειτουργούσε μηχάνημα που εξέδιδε κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας συγκεκριμένης εταιρείας, που φέρεται να εκπροσωπούσε αυτή που υποκρίθηκε ο δράστης ότι αντιπροσώπευε.

Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος ήταν ανιψιός του ιδιοκτήτη του περιπτέρου. Ο δράστης έπεισε τελικά τον υπάλληλο να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς 108 συνολικά καρτών, αξίας 30 ευρώ εκάστη, με την αιτιολογία ότι ήθελαν να επιδιορθώσουν βλάβη στην ανανέωση του χρόνου ομιλίας. Τελικά ζημίωσαν τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου με 3.240 ευρώ, αφού με τους κωδικούς των 108 καρτών, αξιοποίησαν τον χρόνο ομιλίας που πήραν… Το Τριμελές τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα, προς 5 ευρώ ημερησίως και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της αποζημίωσης του παθόντα περιπτερούχου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:https://e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ