Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 990.959,33 ευρώ. Να αναφερθεί ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται νέα έργα και μελέτες, καθώς και παλαιοτέρων ετών.

Η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αρετή Μπέη –Σταματίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για την ψήφιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού εκάστου έτους, απαιτείται μόνο η κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος για το έτος αυτό και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εκπόνηση και έγκριση Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να ικανοποιήσει ολόκληρο τον Δήμο και ενημέρωσε το σώμα σχετικά, για τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Εσερίδης επισήμανε ότι «πολλά από τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος προέρχονται από τη δική μας θητεία και εμείς ψηφίζουμε θετικά, διατηρώντας το δικαίωμα να αμφιβάλουμε ως προς την εγκυρότητα και νομιμότητα ορισμένων έργων. Ειδικότερα αμφισβητούμε τη νομιμότητα έργων του Ιανού επειδή με πιστώσεις του «Ιανού» κατασκευάζονται έργα που δεν σχετίζονται με τον «Ιανό» και μάλιστα δεν δημοπρατούνται αλλά ανατίθενται. Σημειώνουμε δε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχουν αφαιρεθεί έργα πνοής για το Αχίλλειο, τον Πτελεό, το Κρόκιο, την Ευξεινούπολη, ενώ τίθεται κίνδυνος κατατμήσεων στις μισθώσεις μηχανημάτων»

Ο επικεφαλής της β ́ ελάσσονος μειοψηφίας Σάββας Τσόγκας είπε ότι «καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα διότι πορεύεται με χρήματα περασμένων ετών, και στο οποίο δεν περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έργα υδροδότησης καθώς επίσης και έργα που αφορούν προβλήματα των σχολείων.
Να αναφερθεί ότι στα έργα του Τεχνικού Προγράμματος μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Κατεπείγουσα αποκατάστασης βατότητα οδικού δικτύου Κοκκοτών- Βρύναινας- Παναγίας Ξενιάς από τη θεομηνία «Ιανός» (499.000 ευρώ), αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων (80.000 ευρώ), αποπεράτωση νηπιαγωγείου (74.000 ευρώ), αγορά ακινήτου στον Πτελεό για τη δημιουργία μουσείου (30.000 ευρώ), αντικατάσταση αγωγού πηγής Καρυάς (37.200 ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ