Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ο απολογισμός – ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του Δήμου, οικονομικού έτους 2020. Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η έκθεση της ορκωτής ελεγκτή- λογίστριας, η οποία έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σε σειρά ερωτήσεων.

Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ορκωτό ελεγκτή-λογιστή. Οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο υποχρεούνται για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων κάθε οικονομικού έτους, να ορίζουν τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή και τον αναπληρωτή του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του έτους αυτού.

Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.
Το συμβούλιο μέσα σε προθεσμία δύο μηνών αφότου παρέλαβε τον απολογισμό ή και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως και την έκθεση της οικονομικής επιτροπής, αποφασίζει με πράξη του για την έγκριση του απολογισμού ή και του ισολογισμού και διατυπώνει τις παρατηρήσεις του σχετικά με αυτόν, σε ειδική για αυτόν το σκοπό συνεδρίαση, στην οποία παρίσταται και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Από την πλευρά της η ορκωτή ελεγκτής διάβασε στο Σώμα την Έκθεση Ελέγχου του επί των Οικονομικών Καταστάσεων της 31-12-2020.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Εσερίδης ζήτησε διευκρινήσεις από την ορκωτή ελεγκτή σχετικά με το τι αφορά το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αναφέρεται σε μεταφορικά μέσα, για το χρέος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. πόσο ακριβώς είναι σήμερα η οφειλή της, σχετικά με τον Καταλογισμό που αφορά μόνο για το έτος 2011 από τον Επίτροπο, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει Καταλογισμός για τα έτη 2012, 2013 και 2014 και η επιστροφή από τα χρήματα για τις ζημιές από τον «Ιανό», εάν αφορά στις αποζημιώσεις κατοικιών.
Ο κ. Εσερίδης δήλωσε ότι «στον Απολογισμό – Ισολογισμό οικονομικού έτους 2020 δεν αναφέρεται το χρέος και ο Καταλογισμός για τα έτη 2012, 2013 και 2014» και καταψήφισε το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ