Οι κατολισθήσεις στην περιοχή των Άγραφων  είναι συνηθισμένο φαινόμενο αν  όχι καθημερινό. Ιδιαίτερα μετά από βροχοπτώσεις τα κατολισθητικά φαινόμενα είναι συχνά.

Ωστόσο  ο βράχος που έπεσε το πρωί της Παρασκευής (8/10) στον δρόμο ανάμεσα σε Πρόδρομο και Κέδρα του Δήμου Αγράφων ήταν τεράστιος κόβοντας τον δρόμο στα δύο.

Ευτυχώς την ώρα  της κατολίσθησης δεν περνούσε κανένα  αυτοκίνητο η ο  βράχος δεν έπεσε κάτω από τον δρόμο όπου  υπάρχουν σπίτια για να έχουμε χειρότερες καταστάσεις.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πτώσεις μεγάλων βράχων στο Δήμο Αγράφων και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Κι αυτή τη φορά ο θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν έφυγε από κάτω που ήταν σπίτια. Η πέτρα προσωρινά μετακινήθηκε από συνεργείο της Περιφέρειας και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των χωριών. Αύριο με την Περιφέρεια θα δούμε πως θα τον μετακινήσουμε η θα σπάσουμε τον βράχο. Χρειάζεται  προσοχή γιατί από κάτω είναι τα σπίτια του οικισμού  Κέδρα …” δήλωσε ο Δήμαρχος Αγράφων  Αλέξης Καρδαμπίκης σε επικοινωνία που είχε το “ilamia.gr”

*Η φωτογραφία είναι τού Ηλία Κολοβή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here