Ο Αγιασμός έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς τελέστηκε την Τετάρτη 8/9 στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Αλμυρό. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, των Καθηγητών της Σχολής Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού και Δημητρίου Μανώλη, Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας και μερίδας των μαθητών.

Στην ομιλία του ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και αναφέρθηκε στην ιστορία του Παραρτήματος και στην προσφορά του στην συνέχιση της Ιεροψαλτικής Παράδοσης στην επαρχία Αλμυρού. Κάλεσε τους σπουδαστές να είναι επιμελείς, να μελετούν συστηματικά, για να γίνουν μέτοχοι της Ιεράς Τέχνης του Δαμασκηνού, ενώ εξήρε το ποικίλο όφελος που έχει η σπουδή της Ψαλτικής, τόσο για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής καθ’ εαυτήν, όσο και για την βιωματική προσέγγιση της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, της οποίας καθοριστικοί παράγοντες είναι οι Ιεροψάλτες.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν και φέτος τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων και σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίου Υπουργείου Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ