Αυτοψία στα έργα ενίσχυσης της γέφυρας του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που επισκέφτηκε τα έργα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών Γιάννη Τέα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών.Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την πρόσφατη παράδοση σε κυκλοφορία των δύο γεφυρών που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση Χολόρεμα και στο Αιδίνι, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό και τα έργα διευθέτησης και αποκατάστασης του χειμάρρου. Το έργο έχει προϋπολογισμό  1,2 εκατ. ευρώ. Το συνολικό μήκος παρέμβασης είναι 65 μέτρα εκατέρωθεν της γέφυρας.

Τα προβλεπόμενα έργα αφορούν:
α) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στα όρια της κοίτης για την διαφύλαξη και αποκατάσταση των παρόδιων οδών.
β) Ανακατασκευή των χαλινών ανάντη και κατάντη της γέφυρας με οπλισμένο σκυρόδεμα.
γ) Κατασκευή μικροπασσάλων διατομής D=0.35m περιμετρικά των θεμελίων της παλαιάς γέφυρας με ταυτόχρονη κατασκευή κεφαλόδεσμων.
δ) Έργα διευθέτησης και ομαλοποίησης της κοίτης στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευές:
-Επιχώσεων με θραυστά και κοκκώδη υλικά
-Κατασκευή αναβαθμών με στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος
-Κατασκευή κοιτόστρωσης στον πυθμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
ε) Κατασκευή συμπληρωματικών προστατευτικών έργων των πρανών με συρματοκιβώτια.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης δημόσιων υποδομών και στην περιοχή του Αλμυρού για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων και την αντιπλημμυρική προστασία.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στις γέφυρες στο Χολόρεμα και στο Αιδίνι και την παράδοσή τους σε χρήση, ξεκινούν οι εργασίες στην γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στην έξοδο της πόλης του Αλμυρού. Συνολικά τα έργα για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών ανέρχονται έχουν προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here