Παραδόθηκαν δέκα νέα ασθενοφόρα 4χ2 πλήρως εξοπλισμένα με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Στην τελετή της έναρξης κυκλοφορίας των νέων ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ΕΚΑΒ Λάρισας παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μαζί με το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 961.000 ευρώ και περιλαμβάνει ακόμη 1 ασθενοφόρο 4χ4 και 2 Κινητές Μονάδες για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Λιούπης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης,  ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας και στελέχη του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών: «Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα στην παράδοση των 10 νέων ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ΕΚΑΒ της περιοχής. Είναι σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή να ενισχύεται ο εξοπλισμός του ΕΚΑΒ και γενικότερα των νοσοκομείων, γνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που έχουμε σε υποδομές  και εξοπλισμό. Είναι πολύ σημαντικό που η χώρα μας εκμεταλλεύεται τους πόρους του ΕΣΠΑ. Αυτό δείχνει ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με την παράδοση των 10 νέων ασθενοφόρων συν ακόμη 13 που θα έρθουν με άλλο διαγωνισμό και 4 Κινητών Μονάδων,  έχει βάλει σε μεγίστη προτεραιότητα την υγεία της περιοχής αλλά κυρίως αποδεικνύεται  ως ένας άνθρωπος που στοχεύει στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου για τη χώρα που τόσο δύσκολα απορροφούμε στο σύνολο της. Άλλωστε η χώρα μας είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παρουσίασε το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο της για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 -2027 κάτι το οποίο δείχνει την μεγάλη ανάγκη που έχει η χώρα».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Παραδώσαμε δέκα νέα σύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Νέα ασθενοφόρα που αναμένεται να εξυπηρετήσουν άμεσα τις ανάγκες των πολιτών. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που στοχεύει στον άνθρωπο και τις ανάγκες. Η κρατική υγεία έχει ανάγκη από ασθενοφόρα. Γι’ αυτό με στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες αλλά και αποφασιστικότητα και ταχύτητα εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ με δέκα σύγχρονα ασθενοφόρα αλλά επιπλέον τρέχει ένας διαγωνισμός για την προμήθεια ακόμη 13 ασθενοφόρων. Αν προσθέσουμε και επτά ασθενοφόρα που πήραν τα νοσοκομεία φθάνουμε στα 30 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα και 4 Κινητές Μονάδες που αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλία και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, τις ανάγκες και την κρατική υγεία».

Κωνσταντίνος Σταμνάς, Διευθυντής ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: «Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για το ΕΚΑΒ εφόσον η Περιφέρεια μας έχει παραδώσει δέκα σύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Έτσι ο πολίτης θα έχει τη βέλτιστη νοσοκομειακή φροντίδα που διαθέτει κάθε ασθενοφόρο. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνδρομή του κα ι τη συνεργασία που είχαμε αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέστη στην εκδήλωση».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ