Το Δ.Σ. Αλμυρού, συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού μας.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Μαγνησίας αλλά και του Αλμυρού, υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο και στον αγροτικό τους εξοπλισμό από τις πρόσφατες θεομηνίες, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις, με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής αλλά και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

Ο Δήμος Αλμυρού αποτελεί μια κατεξοχήν γεωργική περιοχή που στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της και τον βιοπορισμό των κατοίκων της στο παραγόμενο αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν. Επομένως, η στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο όλων όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου και για μια αξιοπρεπή ζωή των κατοίκων του.

1/ Η άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας, τόσο για τον αγροτικό εξοπλισμό όσο και για το ζωικό κεφάλαιο.

2/ Η αύξηση των αγροτικών αποζημιώσεων.

3/ Η αναπλήρωση του εισοδήματος σε κτηνοτρόφους που απώλεσαν το ζωικό τους κεφάλαιο.

4/ Η άμεση οικονομική στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την ακαρπία της τελευταίας καλλιεργητικής χρονιάς.

5/ Η μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος στα επίπεδα που βρίσκεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

6/ Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

7/ Η μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τους σπόρους.

8/ Η αύξηση του συντελεστή απόσβεσης του ζωικού κεφαλαίου  καθώς και του αντίστοιχου φυτικού πολυετούς καλλιέργειας αλλά και των πάγιων κεφαλαίων από 10% σήμερα, στο 25%.

9/ Το ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων και αποζημιώσεων που θα τηρείται με συνέπεια από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είναι μερικά από τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας που πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, προκειμένου αυτοί να παραμείνουν στη γη τους, στις καλλιέργειες και τις εκμεταλλεύσεις τους, στηρίζοντας την πρωτογενή παραγωγή, αυξάνοντας το ΑΕΠ της χώρας και ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Το Δ. Σ. Αλμυρού καλεί την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, καθώς αυτοί αποτελούν βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας και αποτρέπουν με ασφάλεια την κοινωνική ερημοποίηση της υπαίθρου χώρας, επιμένοντας να ζουν, να εργάζονται και να προοδεύουν στον τόπο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ