Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, και Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετέχει στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 5, 6 και 7 Απριλίου 2024. Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε την ομιλία του, στο πλαίσιο του 15ο Συνεδρίου, κατά την οποία – μεταξύ άλλων – σημείωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία, οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, δεν έφεραν απλώς την έννοια της μεταρρύθμισης, της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης, στην ελληνική πραγματικότητα. Ήταν αυτές που έκαναν τη μεταρρύθμιση, πολιτική και πράξη. Μεταρρύθμιση και αλλαγές παντού. Σύνταγμα. Μέσα και μπροστά στην ενοποίηση της Ευρώπης. Κράτος δικαίου. Ανοικτή οικονομία. Ανταγωνιστική παραγωγή. Αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας. Υγεία. Παιδεία. Ασφάλεια. Περιβάλλον. Χωροταξία. Διεθνής ρόλος. Εθνική άμυνα. Αλλαγές σε κάθε διάσταση. Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη. Δίπλα στον πολίτη και κατά τις μεγάλες κρίσεις. Και αυτή η περίοδος, η περίοδος της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια περίοδος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πολυκρίση». Μια δύσκολη περίοδος, που όμως η πατρίδα μας αντιστέκεται και προοδεύει. Τραβάει μπροστά.

Μια από αυτές τις κρίσεις, είναι η κλιματική κρίση. Και ένα μέρος της απάντησης στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είναι και η μεταρρύθμιση που προωθήσαμε με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Είναι η δημιουργία της κρατικής αρωγής, για να μπορεί το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη μετά από μια φυσική καταστροφή. Να τον στηρίζει, να βοηθά στην αποκατάσταση, να τον βοηθά να σταθεί όρθιος ξανά. Πριν – επί της ουσίας – δεν υπήρχε κάτι. Δεν υπήρχε κάτι συγκροτημένο για τους πολίτες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Αυτό άλλαξε. Πλέον, υπάρχει η κρατική αρωγή. Με μέτρα οριζόντια και στοχευμένα. Και με φιλοσοφία η αρωγή του κράτους να φτάνει σε όσους τη δικαιούνται, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μακάρι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος αυτό να γίνει μέσα σε μία στιγμή, με μία κίνηση. Δεν υπάρχει αυτός ο μαγικός τρόπος. Ο μόνο τρόπος είναι η συνεχής δουλειά. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών. Και, φυσικά, συνεχώς να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε το πλαίσιο και τις διαδικασίες. Η μεταρρύθμιση δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζεται και επεκτείνεται.

Στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, μαζί με την στήριξη και αποκατάσταση έχουμε αναπτύξει και το σκέλος της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Δηλαδή, σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές εστιάζουμε και στην επόμενη ημέρα. Διαμορφώνουμε σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, ώστε η επόμενη ημέρα σε μία περιοχή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη της φυσικής καταστροφής. Το έχουμε κάνει σε αρκετές περιοχές. Και θα το κάνουμε και σε άλλες. Σε μία θέλω να σταθώ. Στον Έβρο. Στον Έβρο που επλήγη από δύο μεγάλες πυρκαγιές μέσα σε δύο χρόνια. Στον Έβρο που έχει τη μεγάλη προσοχή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Είμαστε εκεί κάθε μήνα και σε συνεργασία με όλους, διαμορφώνουμε και προωθούμε ένα ειδικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής. Μιας δυναμικής περιοχής, με προοπτικές, με δυνατότητες, αλλά και με σπουδαία εθνική σημασία.

Σε πολλούς δεν αρέσουν όλα αυτά. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν ανακόψουν την πορεία της πατρίδας μας. Θέλουν να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και προσπαθούν με κάθε τρόπο. Με ψέματα. Με συνωμοσιολογία. Με εργαλειοποίηση του πόνου. Με παραπλάνηση. Με κάθε τρόπο. Χωρίς όρια, χωρίς μέτρο, χωρίς ήθος. Ότι και να κάνουν, η αλήθεια δεν αλλάζει. Ότι και να κάνουν, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι. Ότι και να κάνουν, η Ελλάδα μας δεν θα μείνει πίσω. Η Ελλάδα μας δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, συνεχίζει να τραβά μπροστά.

Μισός αιώνας Νέα Δημοκρατία. Μισός αιώνας δημοκρατίας, ανάπτυξης και ευημερίας της πατρίδας μας. Μισός αιώνας, ο πρώτος μισός αιώνας, μιας παράταξης που από την πρώτη στιγμή και πάντα προτάσσει την πατρίδα και την κοινωνία απέναντι στο κομματικό συμφέρον. Μία παράταξη που έλαβε τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις με παρρησία, αλλά και διατράνωσε τα ακόμα μεγαλύτερα «όχι», επιλέγοντας τη σωστή πλευρά της ιστορίας προς όφελος των πολιτών. Μία παράταξη που αρμονικά και δημιουργικά συνδύασε τον κοινωνικό και οικονομικό φιλελευθερισμό με την εθνική ισχύ και την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα σε έναν ανοικτό κόσμο. Μία παράταξη που οραματίστηκε και πέτυχε την Ελλάδα μας στον πυρήνα της Ευρώπης και στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Μία παράταξη ανοικτή, που εξελίσσεται και δεν σταματά να μοχθεί για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο μίας ισχυρής Ελλάδας. Μία παράταξη, που, από τον Εθνάρχη Κωσταντίνο Καραμανλή έως το σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στέκεται με συνέπεια απέναντι στην Ιστορία και αταλάντευτη στις αρχές και τις αξίες που έχουν εμπνεύσει την πλατιά λαϊκή της βάση και την κοινωνία που τη στηρίζει. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία και κατά τον δεύτερο μισό αιώνα που απλώνεται μπροστά μας. Για όλους τους Έλληνες, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Προχωράμε όλοι μαζί, στις Ευρωεκλογές. Προχωράμε όλοι μαζί, με νίκες στους αγώνες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ