Την Αρχαία Ολυμπία, για τις εκδηλώσεις της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από σχετική τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής που έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου για την ανάπτυξη της Ηλείας με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ο Υφυπουργός παρέστη στην τελετή για την υπογραφή της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τους Δημάρχους των τριών Αρχαίων Πόλεων, Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης. Η όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τη Διακήρυξη υπέγραψαν, επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών αρχών και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, καθώς και αντιπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, ο Υφυπουργός παρέστη στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Μια λαμπρή τελετή, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την παρουσία της μεγάλης διεθνούς Ολυμπιακής οικογένειας, εκπροσώπων της διοργανώτριας των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλίας, κυβερνητικών αξιωματούχων, αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, εκπροσώπων πολλών άλλων χωρών, αθλητών και χιλιάδων επισκεπτών. Μια όμορφη τελετή, με σημειολογία και ουσία, από την οποία ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα και μέχρι το Παρίσι.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις στην Αρχαία Ολυμπία σημείωσε ότι «με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας να παραστώ στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή για την Αφή και Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας. Μια περιοχή με την οποία έχουμε δημιουργήσει στενούς δεσμούς συνεργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης, αλλά και ανασυγκρότησης. Σε μια περιοχή, στην Αρχαία Ολυμπία, όπου με μία πανέμορφη και εντυπωσιακή τελετή στο ιερό χώρο που γεννήθηκε το πνεύμα του Ολυμπισμού και εκπορεύθηκε το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία με προορισμό το Παρίσι, όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024. Και στην ίδια περιοχή, στο ίδιο σημείο, έλαβε χώρα και η Τελετή Υπογραφής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Με τη σύγχρονη διακήρυξη της να σημειώνει ότι ‘ανανεώνουμε σήμερα, στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, και διακηρύσσομε σε όλο τον κόσμο την ιερή συμφωνία της αρχαιότητας, την Ολυμπιακή Εκεχειρία’. Πιο επίκαιρο από ποτέ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ