Ετοιμάζονται τα τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο και κάτω με προορισμό την Αθήνα, ενώ δρομολογούνται αποκλεισμοί σε λιμάνια και τελωνεία, μαζί με πολύωρες εξορμήσεις στην εθνική οδό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων με ορίζοντα το συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα.

Η τελευταία σύσκεψη της Νίκαιας την περασμένη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 50 μπλόκα, ήρθε να επικυρώσει τη διάθεση των αγροτών «να σκληρύνουν τη στάση τους», μετά την άγονη όπως αποτιμήθηκε συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου την προηγούμενη Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόθεση των μπλόκων είναι να στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, ώστε να μην λάβει χαρακτήρα «αποχαιρετιστήριας διαμαρτυρίας» το επερχόμενο συλλαλητήριο.

Ακόμα πάντως δεν είναι σαφές το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στο τελευταίο χαρτί των μπλόκων, με το Μαξίμου να έχει ξεκαθαρίσει πως για την ώρα δεν «έχει περισσότερα» πέρα από αυτά που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στην 15μελή επιτροπή των αγροτών.

Δεν αποκλείεται, μετά το «καρότο» των εκπτώσεων στο ρεύμα και των δόσεων στο πετρέλαιο, να επιστρατευτεί το «μαστίγιο» της καταστολής αλλά και η έμμεση αποδυνάμωση των μπλόκων από παράγοντες με επιρροή που βρίσκονται κοντά στην Κυβέρνηση. Όπως φάνηκε, το «πουλόβερ» άρχισε να ξηλώνεται όσο η 15μελής επιτροπή βρισκόταν ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου, την προηγούμενη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, όταν εκφράστηκαν φωνές που θεώρησαν ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και ανέπτυξαν επιχειρηματολογία υπέρ της διάλυσης των κινητοποιήσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αμελητέες οι δυνάμεις που τίθεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο οι υποστηρικτές των μπλόκων στην Μακεδονία ανέκοψαν τις προσπάθειες διχόνοιας που επιχειρήθηκαν αμέσως μετά την σύσκεψη του Μαξίμου και πριν τη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια.

Στο μεταξύ, εισαγγελικές εντολές και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη επιστρατευτεί από την κυβέρνηση περιορίζοντας τις πρώτες (μετά το Μαξίμου) «επιχειρήσεις» τρακτέρ σε τελωνεία, κόμβους και εθνικές οδούς.

https://www.agronews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ