Την Τρίτη 16 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Τσιάντου, τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Μπάρδα και την Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Χρήστου, επισκέφθηκαν το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Σκοπός της προγραμματισμένης -όσο και εποικοδομητικής- επίσκεψης ήταν η συνάντηση με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Γλυπτικής κ. Κατσιλάκη, ώστε να συζητηθούν οι όροι της επικείμενης συνεργασίας του Δήμου με την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή των γλυπτών τα οποία θα εμβυθισθούν στην θάλασσα και θα αποτελέσουν το Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο, το οποίο προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Αλμυρού.
 
Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών, θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στο επόμενο στάδιο θα εκκινήσει η εκπόνηση των μελετών. Ο Δήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι το πρώτο στην Ελλάδα Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει με θεματικό αντικείμενο την μυθολογία της περιοχής, θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την προώθηση της τουριστικής προβολής ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ