Μια ιδιαίτερη  ημέρα  για το Γυμνάσιο-Λ.Τ.Ευξεινούπολης,  η Τρίτη 12 Απριλίου 2024, κατά την οποία υλοποιήθηκε το 6ο επίσημο Σεμινάριο  Βασικής Υποστήριξης της Ζωής  BLS /AED.  Επιμορφώθηκαν και έλαβαν πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) 30 μαθητές του Γ/ου-Λ.Τ.Ευξεινούπολης και 14 εκπαιδευτικοί του Γ/ου-Λ.Τ.Ευξεινούπολης, του ΓΕΛ και του 2ου Γ/ου Αλμυρού. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον  Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ στρατιωτικό γιατρό κ. Παρίση Χαράλαμπο και τους εκπαιδευτές Κ.Χατζηδημητρίου, Μ. Νταλιάνη, Κ. Στέφο, Α. Χατζή,  Δ. Πάλλα, Σ.Μπόρου, Β. Μπακάλης, Γ.Καμπουρίδου, Κ.Οικονόμου,

οι οποίοι  στην άδειά τους και αφιλοκερδώς  ήταν παρόντες στη σχολική μας κοινότητα με χαμόγελο και απίστευτη διάθεση με σκοπό να καταδείξουν σε όλους τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζ. Μακρή απέστειλε χαιρετισμό  και ευχαριστίες  για την πρόσκληση ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Πιερακκάκης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σ. Σαβελίδης, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Ι. Δημακόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δ. Εσερίδης και η τέως αντιπεριφερειάρχης κα Δ. Κολυνδρίνη.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην τέως αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και στον γιατρό κ. Χαράλαμπο Παρίση,  δύο ανθρώπους που συνέβαλαν στη γνώση, στην εκπαίδευση  στην ΚΑΡΠΑ και παραχώρησαν απινιδωτές, από τη Διευθύντρια και τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Παραδόθηκαν αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές από τον γιατρό κ. Χ. Παρίση και τον Δήμαρχο κ. Δ. Εσερίδη στις/στους Διευθύντριες/Διευθυντές του ΓΕΛ και του 2ου Γ/σιου Αλμυρού, του Γ/σιου-Λ.Τ. Σούρπης, του Γ/σιου Πτελεού και του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμυρού είναι επανδρωμένες με απινιδωτές και με επιμορφωμένους – πιστοποιημένους  εκπαιδευτικούς.

Η κίνηση αυτή του Γυμνασίου-Λ.Τ.Ευξεινούπολης και της Δημοτικής αρχής πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελέσει την αφόρμηση και για άλλους δήμους ώστε να κινηθούν ανάλογα και να καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη, αλλά και να εισηγηθούμε ξανά στο Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει με την επάνδρωση όλων των σχολείων με απινιδωτές, κάτι που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας στην Κύπρο αλλά και να εισάγει στην εκπαίδευση την ΚΑΡΠΑ.

Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση και με λίγες ώρες της σχολικής τους ζωής τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή. Η έγκαιρη έναρξη ΚΑΡΠΑ από τον πρώτο παρευρισκόμενο, η έγκαιρη απινίδωση και η εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση μπορούν να σώσουν ζωές στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατέρας Γ.Γιαννιός, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Μαγνησίας,  Σ. Σαβελίδης, ο Σύμβουλος  Παιδαγωγικής Ευθύνης Ι. Δημακόπουλος, η τέως  Αντιπεριφερειάρχης  Δ.Κολυνδρίνη,  ο Δήμαρχος Αλμυρού Δ. Εσερίδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αλμυρού Σ. Τσιάντου, ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Βαλαμούτης, η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Δ. Θεοδωράκη, ο Π. Φασουράκης Διευθυντής του 7ου Γ/ου Βόλου,  οι Διευθυντές/ντριες  Α. Μπουκόρου, ο  Ι. Θεοδώρου, ο  Δ. Μαμούρας, η  Μ. Τσούγκρα,  ο  Δ. Σταματίου εκπρόσωπος του  Γ/ου Πτελεού και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον κ. Χ. Παρίση και στους εκπαιδευτές του, για την πολύτιμη γνώση που προσφέρει στους μαθητές μας αλλά και για την ευκαιρία που τους δόθηκε να αποκτήσουν  πιστοποιημένες γνώσεις στην ΚΑΡΠΑ. Είναι πολύ σημαντικό το έργο τους και η προσφορά τους στους μαθητές αλλά και στους συνανθρώπους μας!!   Ευχόμαστε η σημερινή μας κίνηση να βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα.                                                                                                                        Η Διευθύντρια                                                                                     Μαρία Σταυραντώνη

Δείτε φωτογραφίες:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ