Για τρίτη συνεχή χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν πρωτότυπες ποιητικές δημιουργίες με θέμα το «Όνειρο». Ειδικότερα, την Τετάρτη 27/03/24, στον χώρο του Πρότυπου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Ευξεινούπολης μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους για το «Όνειρο»  απαγγέλλοντας τα ποιήματά τους. Η υποδοχή από την πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Β. Ματζώρου υπήρξε θερμή ενώ η σύμβουλος των Φιλολόγων κα Καπραβέλου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη διοργάνωση του ωραίου ποιητικού απογευματινού με την ευχή να επαναλαμβάνουν οι μαθητές τέτοιες εκδηλώσεις και στη μετέπειτα ζωή τους.

Οι μαθητές μας Φούντα Λυδία, Αναστασία Θεοδωράκη, Αγγελική Δεληζήση, Μαρία Καλόσι, Αγάπη Τσιγάνη, Χάλαρη Θεοδώρα, Ευγενία Κοσμίδη και Καλαϊτζόγλου Κων/νος  μας ενθουσίασαν όχι μόνο με το θάρρος  τους και τη δυναμική τους στην απαγγελία των ποιημάτων τους αλλά και με την ερμηνεία τους σε σύγχρονους μουσικούς ρυθμούς ραπ.

Οι παρουσίες των αντιπροσωπειών όλων των σχολείων ήταν εντυπωσιακές αποδεικνύοντας πως η ποίηση αποτελεί το κατάλληλο ένδυμα για να ντύσει τα όνειρα των νέων και των ανθρώπων εν γένει. Ακόμη και όταν η εποχή φαίνεται άνυδρη ή ακατάλληλη για ποιητική παραγωγή οι μαθητές βρίσκουν τον τρόπο για να ονειρευτούν ποιητικά.

Η ωραία βραδιά έκλεισε με την αποφώνηση της προέδρου, η οποία ευχήθηκε να επαναλάβουμε την ποιητική μας συνάντηση και την επόμενη χρονιά.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας ποίησης, οι: Τζαφλέρης Γεώργιος, Τσιαμανή Ελένη και Γεωργακοπούλου Αργυρώ.

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων  και η Δ/ντρια του Σχολείου  ευχαριστεί τον Σύνδεσμο του Φιλολόγων  για την ωραία διοργάνωση αλλά και τον Δήμο Αλμυρού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για την μετακίνηση της ομάδας  στον Βόλο.

Η Δ/ντρια                                                                                         Σταυραντώνη Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ